Sirapskakor med torkade bär

20-30 stycken

Betyg (5 st)

Ingredienser

2 1/2 dl dinkelmjöl
1/2 dl sesamfrö
2 tsk Dansukker Vaniljsocker
100 g smör
0,75 dl Dansukker Ljus Sirap
50 g hackad mörk choklad
30 g torkade bär t.ex. blåbär, physalis, körsbär

Instruktioner

Mixa mjöl, sesamfrö, vaniljsocker och smör till smulor.

Tillsätt sirap och mixa ihop till en boll.

Tillsätt choklad och bär och arbeta in i degen. Forma degen till en rulle.

Rulla in degen i plastfolie och låt vila i kylen cirka 1 timme.

Sätt ugnen på 175 °C och skär cirka 1 cm tjocka skivor av degrullen. Lägg på plåt och grädda cirka 10 minuter.

Låt svalna på plåten.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Himmelska hallon

Våra himmelska hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.