Sirapskakor med torkade bär

20-30 stycken
Sirapskakor med torkade bär
Betyg: (4st)

Ingredienser

2 1/2 dl dinkelmjöl
1/2 dl sesamfrö
2 tsk Dansukker Vaniljsocker
100 g smör
0,75 dl Dansukker Muscovadosirap
50 g hackad mörk choklad
30 g torkade bär t.ex. blåbär, physalis, körsbär

Mixa mjöl, sesamfrö, vaniljsocker och smör till smulor.

Tillsätt sirap och mixa ihop till en boll.

Tillsätt choklad och bär och arbeta in i degen. Forma degen till en rulle.

Rulla in degen i plastfolie och låt vila i kylen cirka 1 timme.

Sätt ugnen på 175 °C och skär cirka 1 cm tjocka skivor av degrullen. Lägg på plåt och grädda cirka 10 minuter.

Låt svalna på plåten.

Receptet är framtaget av

Dansukker