Sirapslimpor

4 stycken

Betyg (197 st)

Ingredienser

10 dl ljummet vatten eller mjölk
2 pkt jäst för söta degar
4 dl Dansukker Ljus eller Mörk Sirap
3 ägg
1 tsk salt
2 kg rågsikt

Instruktioner

Smula jästen i en skål. Tillsätt vattnet/mjölken och rör om tills jästen löst sig. Blanda i ägg, sirap och mjöl. Låt jäsa i 30 minuter. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den ordentligt. Dela degen i 4 bitar som formas till limpor. Lägg 2 limpor på en plåt med bakplåtspapper och de andra 2 limporna på ytterligare en plåt. Skär till remsor av bakplåtspapper och lägg mellan limporna så att de inte fäster i varandra. Jäs i ytterligare 30 minuter. Grädda mitt i ugnen i 175 °C i cirka 30 minuter. Pensla med vatten när limporna kommer ut ur ugnen. Låt svalna under duk.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Himmelska hallon

Våra himmelska hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.