Skattårta

Betyg (2 st)

Ingredienser

3 dl vaniljvisp
2 tsk Dansukker Vaniljsocker
Piastrar och annat godis

Marängbotten
3 äggvitor
1 1/2 dl Dansukker Strösocker

Instruktioner

Häll äggvitorna i en absolut torr och ren skål. Tillsätt 1/2 dl strösocker och vispa på lägsta hastighet med elvisp i 30 sekunder. Öka sedan till högsta hastighet och vispa tills det har blivit ett hårt och fast skum. Vänd försiktigt ner resten av sockret.

Bred ut smeten i en cirkel, drygt 20 cm i diameter, på ett bakplåtspapper. Grädda skattårtan i 100 °C i ca en timme. Låt bottnen svalna.

Vispa vaniljvisp och vaniljsocker. Bred ut det över marängbottnen. Ställ skattårtan i frysen 4-5 timmar.

Dekorera med piastrar och andra goda ”skatter” innan servering.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider

Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.