Skattårta

Betyg (4 st)

Ingredienser

3 dl vaniljvisp
2 tsk Dansukker Vaniljsocker
Piastrar och annat godis

Marängbotten
3 äggvitor
1 1/2 dl Dansukker Strösocker

Instruktioner

Häll äggvitorna i en absolut torr och ren skål. Tillsätt 1/2 dl strösocker och vispa på lägsta hastighet med elvisp i 30 sekunder. Öka sedan till högsta hastighet och vispa tills det har blivit ett hårt och fast skum. Vänd försiktigt ner resten av sockret.

Bred ut smeten i en cirkel, drygt 20 cm i diameter, på ett bakplåtspapper. Grädda skattårtan i 100 °C i ca en timme. Låt bottnen svalna.

Vispa vaniljvisp och vaniljsocker. Bred ut det över marängbottnen. Ställ skattårtan i frysen 4-5 timmar.

Dekorera med piastrar och andra goda ”skatter” innan servering.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Jul med smak av svensk sirap!

Här bjuder vi på våra godaste recept som förgyller både lussefika, glöggmingel, tomte-väntan och julbord. Alla är bakade och blandade med Sveriges enda svenska sirap – Dansukkers. Njut!

Det enda svenska strösockret!

Nu har vi tagit fram en ny design på vårt Från Sverige-märkta strösocker. Allt för att göra det enklare för dig att välja svenskt!

Pepparkakor

Finns det något bättre än doften av nybakade pepparkakor? Ja, det skulle väl i så fall vara smaken av dem.

Julgodis

Julgodis är ett måste för alla som gillar sötsaker. Duka fram hemgjord knäck, kola, praliner och tryfflar på godisbordet.

Baka med saffran

Saffran har en härlig rund och aromatisk karaktär som passar perfekt i bakning och är en uppskattad krydda världen över.

Julens godaste recept

Det är få tider på året som är så mysiga som runt jul. Här hittar du julens bakverk, godis, pyssel, drycker, mat och desserter.