Ingredienser
25 g jäst
1 dl mjölk
5 dl vatten
2 msk Dansukker Brödsirap
2 dl havrekli
2 rivna vitlöksklyftor, kan uteslutas
9-10 dl manitoba cream eller vetemjöl special
2 tsk salt
mjöl till bakbordet
Instruktioner
Smula jästen i skålen till matberedaren. Häll på mjölken och lös jästen i denna. Tillsätt vattnet, sirapen, havrekliet och vitlöken. Arbeta in mjölet och kör på låg hastighet i 5 minuter. Tillsätt saltet och kör på högsta hastighet i 10 minuter. Låt jäsa i 2 timmar. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i två bitar. Forma varje bit till en rektangulär platta cirka 15 x 30 cm. Skär remsor av degen som läggs på bakplåtspappersklädd plåt. Dra ut ändarna åt sidorna så att det ser ut som ben. Låt jäsa i 1 timme. Pensla med vatten och grädda mitt i ugnen i 250° i cirka 10 minuter. Låt svalna på galler.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär
Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting
Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider
Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass
Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan
I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter
När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.