Skelettbullar

Forma dina matbullar som skelett. Ett roligt sätt att servera bullarna på till Halloween eller till familjens goda soppa. Både kul och gott!

cirka 30 stycken

Betyg (5 st)

Ingredienser

25 g jäst
1 dl mjölk
5 dl vatten
2 msk Dansukker Brödsirap
2 dl havrekli
2 rivna vitlöksklyftor, kan uteslutas
9-10 dl manitoba cream eller vetemjöl special
2 tsk salt
mjöl till bakbordet

Instruktioner

Smula jästen i skålen till matberedaren. Häll på mjölken och lös jästen i denna. Tillsätt vattnet, sirapen, havrekliet och vitlöken. Arbeta in mjölet och kör på låg hastighet i 5 minuter. Tillsätt saltet och kör på högsta hastighet i 10 minuter. Låt jäsa i 2 timmar. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i två bitar. Forma varje bit till en rektangulär platta cirka 15 x 30 cm. Skär remsor av degen som läggs på bakplåtspappersklädd plåt. Dra ut ändarna åt sidorna så att det ser ut som ben. Låt jäsa i 1 timme. Pensla med vatten och grädda mitt i ugnen i 250° i cirka 10 minuter. Låt svalna på galler.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Jul med smak av svensk sirap!

Här bjuder vi på våra godaste recept som förgyller både lussefika, glöggmingel, tomte-väntan och julbord. Alla är bakade och blandade med Sveriges enda svenska sirap – Dansukkers. Njut!

Det enda svenska strösockret!

Nu har vi tagit fram en ny design på vårt Från Sverige-märkta strösocker. Allt för att göra det enklare för dig att välja svenskt!

Pepparkakor

Finns det något bättre än doften av nybakade pepparkakor? Ja, det skulle väl i så fall vara smaken av dem.

Julgodis

Julgodis är ett måste för alla som gillar sötsaker. Duka fram hemgjord knäck, kola, praliner och tryfflar på godisbordet.

Baka med saffran

Saffran har en härlig rund och aromatisk karaktär som passar perfekt i bakning och är en uppskattad krydda världen över.

Julens godaste recept

Det är få tider på året som är så mysiga som runt jul. Här hittar du julens bakverk, godis, pyssel, drycker, mat och desserter.