Skelettbullar

cirka 30 stycken
Skelettbullar
Betyg: (0st)

Ingredienser

25 g jäst
1 dl mjölk
5 dl vatten
2 msk Dansukker Brödsirap
2 dl havrekli
2 rivna vitlöksklyftor, kan uteslutas
9-10 dl manitoba cream eller vetemjöl special
2 tsk salt
mjöl till bakbordet

Smula jästen i skålen till matberedaren. Häll på mjölken och lös jästen i denna. Tillsätt vattnet, sirapen, havrekliet och vitlöken. Arbeta in mjölet och kör på låg hastighet i 5 minuter. Tillsätt saltet och kör på högsta hastighet i 10 minuter. Låt jäsa i 2 timmar. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i två bitar. Forma varje bit till en rektangulär platta cirka 15 x 30 cm. Skär remsor av degen som läggs på bakplåtspappersklädd plåt. Dra ut ändarna åt sidorna så att det ser ut som ben. Låt jäsa i 1 timme. Pensla med vatten och grädda mitt i ugnen i 250° i cirka 10 minuter. Låt svalna på galler.

Receptet är framtaget av

Dansukker