Skink- och olivbröd

cirka 10 portioner

Betyg (0 st)

Ingredienser

8 dl vetemjöl
1 tsk salt
4 tsk bakpulver
6 ägg
1 1/2 dl olivolja
1/2 dl Dansukker Ljus Sirap
2 1/2 dl kesella
2 dl torrt, vitt vin
200 g riven, stark ost
100 g riven parmesanost
250 g tärnad, rökt skinka
1 dl gröna oliver med pimientos
1 dl finstrimlad purjolök
1/2 dl finhackad basilika 

Instruktioner

Blanda mjöl, salt och bakpulver i en skål. Vispa samman ägg, olja, sirap, kesella och vin och blanda samman med de torra ingredienserna. Tillsätt de övriga ingredienserna och blanda väl. Häll smeten i en smord och lätt mjölad avlång form. Grädda mitt i ugnen i 200 °C i cirka 1 timme. Känn med en sticka att brödet är torrt i mitten. Stjälp upp på galler och låt svalna. Smakar utmärkt till en kopp te under den kalla årstiden eller till ett glas svalt rosévin under den varmare delen av året. 

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider

Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.