Skivade rödbetor

Betyg (44 st)

Ingredienser

2 kg rödbetor
1 1/2 l vatten
2 tsk salt

Lag
1 l rödbetsspad
1 dl ren ättika 24% eller 2 dl ättiksprit 12%
1 msk salt
2 1/2 dl Dansukker Strösocker
10 kryddpepparkorn
10 kryddnejlikor

1 bit pepparrot

Instruktioner

Tvätta rödbetorna mycket noga. Skär bort blasten.

Koka upp salt och vatten. Lägg i rödbetorna och koka dem mjuka.

Skölj dem under kallt vatten tills de är kalla. Tag bort skalet. Spara spadet.

Skiva rödbetorna och lägg dem på varma, väl rengjorda burkar. Skala pepparroten och lägg ett par bitar i varje burk.

Koka upp rödbetsspad, ättika, salt, socker, kryddpepparkorn och kryddnejlikor till lagen. Skumma väl. Häll den heta lagen över rödbetorna. Förslut. Låt stå 4 veckor innan de serveras. Förvaras svalt.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider

Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.