Skurna pepparkakor med mörkt muscovadorörsocker

- Recept Katarina Kling
Skurna pepparkakor som är bakade på mörkt muscovadorörsocker. Det mörka muscovadorörsockret har ett drag av lakrits i smaken och blir otroligt gott ihop med pepparkakskryddorna. Det är ett superenkelt recept som man kan förbereda och ha i frysen och ta fram och grädda när det passar.

Betyg (70 st)

Ingredienser

225 g rumsvarmt smör
1,5 dl Dansukker Florsocker
1 dl Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
3 tsk  malen kanel
1 tsk malen ingefära
1 tsk malen kryddnejlika
0,5 dl Dansukker Ekologisk Ljus Sirap
4 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
2 dl hel sötmandel

Instruktioner

Blanda florsocker med det rumsvarma smöret. Tillsätt muscovadosocker, sirap och kryddor. Blanda vetemjöl och bikarbonat och blanda ner i smörblandningen.

Arbeta ihop till en smidig deg och ha till sist i mandeln. Forma till 2 st längder. Frys in dem i cirka 2 timmar.

Sätt ugnen på 200 grader.

Skär pepparkakorna med en vass kniv i tunna skivor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

Grädda kakorna i ca 10 minuter tills de fått en gyllenbrun färg.

Recept Katarina Kling

Katarinas blogg: Klings Kitchen

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Himmelska hallon

Våra himmelska hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.