Skurna pepparkakor med mörkt muscovadorörsocker

Skurna pepparkakor med mörkt muscovadorörsocker

Skurna pepparkakor som är bakade på mörkt muscovadorörsocker. Det mörka muscovadorörsockret har ett drag av lakrits i smaken och blir otroligt gott ihop med pepparkakskryddorna. Det är ett superenkelt recept som man kan förbereda och ha i frysen och ta fram och grädda när det passar.
- Recept Katarina Kling
Skurna pepparkakor med mörkt muscovadorörsocker
Betyg (70st)

Ingredienser

  • 225 g rumsvarmt smör
  • 1,5 dl Dansukker Florsocker
  • 1 dl Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
  • 3 tsk malen kanel
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk malen kryddnejlika
  • 0,5 dl Dansukker Ekologisk Ljus Sirap
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 2 dl hel sötmandel

Blanda florsocker med det rumsvarma smöret. Tillsätt muscovadosocker, sirap och kryddor. Blanda vetemjöl och bikarbonat och blanda ner i smörblandningen.

Arbeta ihop till en smidig deg och ha till sist i mandeln. Forma till 2 st längder. Frys in dem i cirka 2 timmar.

Sätt ugnen på 200 grader.

Skär pepparkakorna med en vass kniv i tunna skivor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

Grädda kakorna i ca 10 minuter tills de fått en gyllenbrun färg.

Recept Katarina Kling

Katarinas blogg: Klings Kitchen


;