Skurna syltkakor

Skurna syltkakor är både enkelt och gott. Testa en lite annorlunda sylt och gör dina hemmagjorda syltkakor med kiwisylt och glasyr. Mums!

cirka 15 bitar

Betyg (0 st)

Ingredienser

100 g mald sötmandel
200 g smör eller margarin
1 dl Dansukker Strösocker
4 dl vetemjöl
1 tsk Dansukker Vaniljsocker

Sylt
2 kiwifrukter
1 dl Dansukker Syltsocker

Glasyr
2 dl Dansukker Florsocker
2 tsk vatten

Instruktioner

Börja med att skala och riva kiwini. Lägg kiwirivet och syltsockret i en kastrull och koka under omrörning i 3 minuter. Skumma. Låt svalna.

Blanda samman ingredienserna till degen. Lägg i en plastpåse och låt vila i kylskåp i 1 timme. Dela degen i fyra bitar som var och en formas till en längd som läggs på plåt med bakplåtspapper. Gör en liten fördjupning i mitten på längden. Lägg ett lager sylt i fördjupningen.

Grädda i 175 °C i mitten av ugnen 12-15 minuter. Skär längderna i bitar medan de är varma. Låt svalna. Blanda samman florsocker och vatten och fyll i en spritspåse. Ringla glasyr över kakorna. Förvaras torrt och svalt.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider

Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.