Skurna syltkakor

Skurna syltkakor

cirka 15 bitar
Skurna syltkakor är både enkelt och gott. Testa en lite annorlunda sylt och gör dina hemmagjorda syltkakor med kiwisylt och glasyr. Mums!
Skurna syltkakor
Betyg (0st)

Ingredienser

  • 100 g mald sötmandel
  • 200 g smör eller margarin
  • 1 dl Dansukker Strösocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker

Sylt

  • 2 kiwifrukter
  • 1 dl Dansukker Syltsocker

Glasyr

  • 2 dl Dansukker Florsocker
  • 2 tsk vatten

Börja med att skala och riva kiwini. Lägg kiwirivet och syltsockret i en kastrull och koka under omrörning i 3 minuter. Skumma. Låt svalna.

Blanda samman ingredienserna till degen. Lägg i en plastpåse och låt vila i kylskåp i 1 timme. Dela degen i fyra bitar som var och en formas till en längd som läggs på plåt med bakplåtspapper. Gör en liten fördjupning i mitten på längden. Lägg ett lager sylt i fördjupningen.

Grädda i 175 °C i mitten av ugnen 12-15 minuter. Skär längderna i bitar medan de är varma. Låt svalna. Blanda samman florsocker och vatten och fyll i en spritspåse. Ringla glasyr över kakorna. Förvaras torrt och svalt.

Receptet är framtaget av

Dansukker

;