Ingredienser
100 g mald sötmandel
200 g smör eller margarin
1 dl Dansukker Strösocker
4 dl vetemjöl
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
Sylt
2 kiwifrukter
1 dl Dansukker Syltsocker
Glasyr
2 dl Dansukker Florsocker
2 tsk vatten
Instruktioner
Börja med att skala och riva kiwini. Lägg kiwirivet och syltsockret i en kastrull och koka under omrörning i 3 minuter. Skumma. Låt svalna.
Blanda samman ingredienserna till degen. Lägg i en plastpåse och låt vila i kylskåp i 1 timme. Dela degen i fyra bitar som var och en formas till en längd som läggs på plåt med bakplåtspapper. Gör en liten fördjupning i mitten på längden. Lägg ett lager sylt i fördjupningen.
Grädda i 175 °C i mitten av ugnen 12-15 minuter. Skär längderna i bitar medan de är varma. Låt svalna. Blanda samman florsocker och vatten och fyll i en spritspåse. Ringla glasyr över kakorna. Förvaras torrt och svalt.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär
Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting
Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider
Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass
Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan
I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter
När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.