Små björnbärspajer

Använd dina björnbär till små läckra björnbärspajer. Gör pajdegen och lägg i formarna, häll i fyllningen och grädda. Pudra björnbärspajerna med florsocker!

4-6 stycken

Betyg (2 st)

Ingredienser

Deg
1/2 dl kesella
1/2 dl Dansukker Finkornigt Strösocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
1 krm salt
1 1/2 msk olja
1 msk mjölk
2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver

Fyllning
3/4 l björnbär
2 ägg
1/2 dl Dansukker Finkornigt Strösocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
1 dl crème fraiche
50 g malda eller hackade hasselnötter
1 msk potatismjöl

Garnering
1 msk Dansukker Florsocker

Instruktioner

Blanda samman ingredienserna till degen. Tryck ut degen i små pajformar och ställ i kylen i 30 minuter. Lägg björnbären i formen. Vispa samman samtliga övriga ingredienser till fyllningen och häll över bären. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 °C i cirka 20 minuter. Låt svalna något innan de serveras. Dofta florsocker över precis innan serveringen. Servera med crème fraiche, vispad grädde eller vaniljglass till.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider

Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.