Små påskharar

Dekorativt påskbullar att baka under påskhelgen. Baka påskharar med barnen och låt deras kreativa sida komma fram. Njut av dessa påskharar i naturen!

cirka 20 stycken

Betyg (6 st)

Sätt betyg

Ingredienser

50 g jäst
3 dl kaffegrädde
3/4 dl Dansukker Strösocker
2 krm salt
2 ägg
75 g rumstempererat smör eller margarin
Ca 10 dl vetemjöl

Pensling
Uppvispat ägg

Instruktioner

Smula jästen i en skål och rör ut den i lite av grädden. Tillsätt därefter resten av grädden och de övriga ingredienserna. Arbeta degen smidig på mjölat bakbord och dela den i två delar. Forma den ena biten till en rulle som skärs i 20 bitar. Forma varje degbit till en cirkel som läggs på plåtar med bakplåtspapper. Den andra delen delas mitt av och av den ena delen formas 20 stycken cirklar som fäst vid de större cirklarna på plåten. Den tredje degbiten delas i 40 lika stora bitar som formas till öron och fästs vid den mindre cirkeln på plåten. Låt jäsa till dubbel storlek, cirka 30 minuter.

Pensla bullarna med ägg. Baka mitt i ugnen i 225 °C i cirka 12 minuter. Låt svalna under bakduk på galler. Garnera med kristyr.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda gurkor

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommongalette med mandelspån

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärscobbler i portionsformar

Björnbärslyx

Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.