Små påskharar

Små påskharar

cirka 20 stycken
Dekorativt påskbullar att baka under påskhelgen. Baka påskharar med barnen och låt deras kreativa sida komma fram. Njut av dessa påskharar i naturen!
Små påskharar
Betyg (6st)

Ingredienser

50 g jäst
3 dl kaffegrädde
3/4 dl Dansukker Strösocker
2 krm salt
2 ägg
75 g rumstempererat smör eller margarin
Ca 10 dl vetemjöl

Pensling
Uppvispat ägg

Smula jästen i en skål och rör ut den i lite av grädden. Tillsätt därefter resten av grädden och de övriga ingredienserna. Arbeta degen smidig på mjölat bakbord och dela den i två delar. Forma den ena biten till en rulle som skärs i 20 bitar. Forma varje degbit till en cirkel som läggs på plåtar med bakplåtspapper. Den andra delen delas mitt av och av den ena delen formas 20 stycken cirklar som fäst vid de större cirklarna på plåten. Den tredje degbiten delas i 40 lika stora bitar som formas till öron och fästs vid den mindre cirkeln på plåten. Låt jäsa till dubbel storlek, cirka 30 minuter.

Pensla bullarna med ägg. Baka mitt i ugnen i 225 °C i cirka 12 minuter. Låt svalna under bakduk på galler. Garnera med kristyr.

Receptet är framtaget av

Dansukker

;