Små påskharar

Dekorativt påskbullar att baka under påskhelgen. Baka påskharar med barnen och låt deras kreativa sida komma fram. Njut av dessa påskharar i naturen!

cirka 20 stycken

Betyg (6 st)

Ingredienser

50 g jäst
3 dl kaffegrädde
3/4 dl Dansukker Strösocker
2 krm salt
2 ägg
75 g rumstempererat smör eller margarin
Ca 10 dl vetemjöl

Pensling
Uppvispat ägg

Instruktioner

Smula jästen i en skål och rör ut den i lite av grädden. Tillsätt därefter resten av grädden och de övriga ingredienserna. Arbeta degen smidig på mjölat bakbord och dela den i två delar. Forma den ena biten till en rulle som skärs i 20 bitar. Forma varje degbit till en cirkel som läggs på plåtar med bakplåtspapper. Den andra delen delas mitt av och av den ena delen formas 20 stycken cirklar som fäst vid de större cirklarna på plåten. Den tredje degbiten delas i 40 lika stora bitar som formas till öron och fästs vid den mindre cirkeln på plåten. Låt jäsa till dubbel storlek, cirka 30 minuter.

Pensla bullarna med ägg. Baka mitt i ugnen i 225 °C i cirka 12 minuter. Låt svalna under bakduk på galler. Garnera med kristyr.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider

Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.