Ingredienser
4 1/2 dl vetemjöl
1 dl Dansukker Florsocker
200 g smör, rumstempererat
Instruktioner
Sätt ugnen på 175°C. Arbeta samman ingredienserna till en deg, plasta och lägg i kylen ca 30 min. Forma sedan degen till de småkakor som önskas.
Grädda mitt i ugnen i 12-15 min beroende på form och storlek. Låt kakorna svalna på galler. Förvara torrt.
Förslag på olika variationer
Finska pinnar
Rulla ut degen till fingertjocka längder som skärs i 5 cm långa bitar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med äggvita och strö på pärlsocker och hackad mandel.
Kanelkakor
Blanda 1/2 dl strösocker med 1 1/2 tsk malen kanel. Rulla degen till 4 längder, ca 4 cm tjocka. Pensla med äggvita och rulla i kanelsockret. Dela till ca 1 cm tjocka kakor och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
Brysselkex
Blanda strösocker med några droppar valfri karamellfärg. Rulla ut degen till 4 längder, ca 4 cm tjocka. Pensla med äggvita och rulla i det färgsatta strösockret. Dela till ca 1 cm tjocka kakor och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
Tips!
Vill du att sockret till dina brysselkex ska vara helt klumpfritt kan du torka det i ugnen i 100 grader, ca 5 min. Låt det svalna och rulla sedan degen i sockret.
Pistagekakor
Kavla ut degen, ca 2 mm tjock. Stansa ut kakor med runda eller blommiga formar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med äggvita och strö på finhackade pistagenötter.
Uppåkrakakor
Kavla ut degen, ca 2 mm tjock. Stansa ut runda kakor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Vik kakan på mitten och pensla med äggvita. Finhacka mandel och pistagenötter och blanda med pärlsocker. Strö på toppen av kakorna.
Tips!
Uppåkrakakor kan också innehålla sylt. Koka valfri sylt och lägg en klick på kanten av kakan och vik den sedan på mitten. Recept på sylt hittar du här
Chokladbrysselkex
Tillsätt 4 msk kakao i mördegen. Rulla degen till 4 längder, ca 4 cm tjocka. Pensla med äggvita och rulla i pärlsocker. Dela till ca 1 cm tjocka kakor och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
Wienerstänger
Rulla degen till stänger, platta ut och gör en grop i mitten. Lägg sylt längs med gropen och grädda mitt i ugnen ca 12-15 min. Ta ut och skär till snittar. Låt svalna.
Gör glasyr på florsocker och lite vatten, blanda till rätt konsistens. Ringla över kakorna.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Fantastiska fläder
Äntligen blommar den fantastiska flädern! Fläderblommorna kan du hitta i juni-juli och i augusti blir fläderbären mogna. Av både fläderblommorna och fläderbären kan du göra massvis med gott – och dessutom är det väldigt lätt att göra. Här har vi samlat alla våra fantastiska fläderrecept!

Härliga jordgubbstider
Sommaren – härliga jordgubbstider! Nu gäller det att ta vara på alla jordgubbar. De är givetvis goda att äta som de är, men låt dig gärna inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens. Om du inte hinner ta vara på denna härliga jordgubbstid, så är bären lätta att frysa in till vintern.

Sommardesserter
När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten. Här hittar du våra tips på härliga sommardesserter, både för den som vill bjuda på ett enklare alternativ och för er som vill testa något lite mer avancerat.

Läckra recept på sylt och marmelad
Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Gör din egen glass
Gör din egen glass i sommar! För varför köpa glass om du kan göra den helt själv? Använd Glykossirap som ger glassen en krämig och mjuk konsistens. Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Sommardrinkar
Bjud någon du tycker om på en uppiggande drink med smak av sommar. Här hittar du läskande sommardrinkar för alla smaker och även alkoholfria alternativ. Varför inte testa Bubbelsangria eller Rabarber Margarita?