Smörbullar

Härligt luftiga bullar fyllda med smör och socker. Pensla med smält smör och doppa i strösocker. En riktig höjdare på fikabordet.

ca 30 stycken

PT1H

ca 2 timmar

Betyg (51 st)

Sätt betyg

Ingredienser

50g jäst
2 dl mjölk
200 g smör, rumstempererat
1 dl Dansukker Svensk Vit Sirap
3 ägg
10–11 dl vetemjöl
1 krm salt

Fyllning
150g smör, rumstempererat
1/2 dl Dansukker Svenskt Strösocker
1 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker Fairtrade
2 tsk Dansukker Vaniljsocker

Garnering
smält smör
Dansukker Svenskt Strösocker

Instruktioner

Smula ner jästen i en degbunke. Värm mjölken till fingervarmt och häll över jästen, rör tills jästen löst upp sig.

Tillsätt smör, sirap, ägg och nästan allt mjöl. Arbeta samman till en blank och smidig deg. Tillsätt salt och ytterligare mjöl om det behövs. Arbeta degen tills den släpper från bunkens kanter. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter.

Arbeta samman ingredienserna till fyllningen.

Dela degen i cirka 30 lika stora bitar. Forma runda bullar. Gör en fördjupning i dem och fyll gropen med vaniljfyllning. Nyp ihop bullen så att den ser hel ut. Lägg bullarna med skarven nedåt i bullformar. Låt bullarna jäsa under duk i 30 minuter.

Sätt ugnen på 225°C, över- och undervärme.

Grädda bullarna mitt i ugnen cirka 8–10 minuter eller tills de har fin färg och känns torra. Låt svalna en aning, pensla med smält smör och vänd i strösocker.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Halloweenkakor

Halloween

Låt barnen klä ut sig, klä upp dig själv, och överraska med läskigt mumsiga godsaker.

Knäckig äppelpaj

Baka med äpple och päron

Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter. Smakrik Pärongalette med chèvre och saftiga äppelmunkar är några av de goda recept som vi har samlat här.

Chutney

Chutney - kryddstark smaksättare

Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare. Här har vi samlat våra bästa recept på chutneys som du kan använda i din matlagning.

Lingondricka

Läckert med lingon

Visst är det läckert med lingon! Dessutom har bären många användningsområden. Vi använder lingonen bland annat i kakor, till sylt eller varför inte göra lingonsaft? Nedan hittar du våra syrliga lingonrecept.

Äppelmos

Älskade äpplen

En av de frukter som är sist ut på sommaren är äpplet – läckert, saftigt och gott. Det går att göra så mycket med det. Vi har både läckra bakrecept med färska äpplen och förslag på hur du kan njuta av dina äpplen längre, som saft, äppelmarmelad eller äpplegelé.

Choklad- och tahinikakor

Gör livet mustigare med Muscovado!

Upptäck skillnaden med Muscovadorörsocker du också! Sockret är fuktigt, finkornigt och har en unikt mustig och fyllig smakton. Ljus muscovado påminner om ljuvlig smörkola och den mörka har en fin ton av lakrits. Går utmärkt att använda i all sorts bakning, matlagning och i dryck. Bara att prova och njuta!