Ingredienser
50g jäst
2 dl mjölk
200 g smör, rumstempererat
1 dl Dansukker Svensk Vit Sirap
3 ägg
10–11 dl vetemjöl
1 krm salt
Fyllning
150g smör, rumstempererat
1/2 dl Dansukker Svenskt Strösocker
1 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker Fairtrade
2 tsk Dansukker Vaniljsocker
Garnering
smält smör
Dansukker Svenskt Strösocker
Instruktioner
Smula ner jästen i en degbunke. Värm mjölken till fingervarmt och häll över jästen, rör tills jästen löst upp sig.
Tillsätt smör, sirap, ägg och nästan allt mjöl. Arbeta samman till en blank och smidig deg. Tillsätt salt och ytterligare mjöl om det behövs. Arbeta degen tills den släpper från bunkens kanter. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter.
Arbeta samman ingredienserna till fyllningen.
Dela degen i cirka 30 lika stora bitar. Forma runda bullar. Gör en fördjupning i dem och fyll gropen med vaniljfyllning. Nyp ihop bullen så att den ser hel ut. Lägg bullarna med skarven nedåt i bullformar. Låt bullarna jäsa under duk i 30 minuter.
Sätt ugnen på 225°C, över- och undervärme.
Grädda bullarna mitt i ugnen cirka 8–10 minuter eller tills de har fin färg och känns torra. Låt svalna en aning, pensla med smält smör och vänd i strösocker.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Från buske till burk!
Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Baka med sommarens bär
Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset. En paj eller kaka fylld med fräscha, syrliga bär är perfekt för eftermiddagsfikan. Ta vara på sommarens bär och fira att det är semester!

Safta i sommar
Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbär – skogens bästa bär
Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Himmelska hallon
Hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter, och är nästan lika självklara för oss som jordgubbar. Hallon hittar vi i både trädgårdar och vilt i skogen. Använd dina hallon till allt från hemgjorda pajer till halloncurd.

Sommardrinkar
Bjud någon du tycker om på en uppiggande drink med smak av sommar. Här hittar du läskande sommardrinkar för alla smaker och även alkoholfria alternativ. Varför inte testa Bubbelsangria eller Rabarber Margarita?