Smulpaj

Betyg (272 st)

Ingredienser

150 g smör
3 dl vetemjöl
2 dl Dansukker Strösocker
1 1/2 tsk bakpulver
1 tsk Dansukker Vaniljsocker

Fyllning
6-800 g bär eller frukt
1/2-3/4 dl Dansukker Strösocker
1-2 msk potatismjöl

Instruktioner

Smält smöret i en kastrull. Dra kastrullen från plattan och låt stå i 5 minuter. Blanda övriga ingredienser i en skål. Häll på smöret och blanda väl. Ställ i kylskåp i ett par timmar. Lägg valfri frukt eller bär i en smord pajform. Bär beströs med potatismjöl så att saften sugs upp av detta. Smula pajdegen över. Grädda mitt i ugnen i 200 °C i cirka 30 minuter.

Variationer
Du kan även smaksätta degen med 2 krm mald kardemumma.
Byt ut 1 dl av vetemjölet mot 1 dl havregryn.
Äpplepaj blir extra god om du byter ut hälften av sockret mot farinsocker. Doppa gärna äpplebitarna i lite kanel innan de läggs i formen. Det blir extra gott med hackad mandel till plommon.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Våfflor med salt karamell, banan och bär

Bjud på frasiga våfflor

Fira våffeldagen med att bjuda på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt.

Påskig Rocky Road

Påskens godsaker

Här hittar du både bakverk, godis och desserter för en riktigt glad påskhelg.

Blondies med krusbärsmarmelad

Baka i långpanna

Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.

Varm kaffedryck

Värmer gott när det är kallt

Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.

Citrusmarmelad med saffran

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig. Använder du dessutom vårt Syltsocker gör du din egen marmelad på några minuter.

Brownie med mjölkchokladganache och pekannötter

Ljuvlig choklad

Mmm! Finns det något godare än en riktigt fyllig och smarrig chokladkaka som får livsandarna att jubla. Som en extra guldkant på tillvaron eller som avslutning på en god måltid.