Smulpaj

Betyg (220 st)

Ingredienser

150 g smör
3 dl vetemjöl
2 dl Dansukker Strösocker
1 1/2 tsk bakpulver
1 tsk Dansukker Vaniljsocker

Fyllning
6-800 g bär eller frukt
1/2-3/4 dl Dansukker Strösocker
1-2 msk potatismjöl

Instruktioner

Smält smöret i en kastrull. Dra kastrullen från plattan och låt stå i 5 minuter. Blanda övriga ingredienser i en skål. Häll på smöret och blanda väl. Ställ i kylskåp i ett par timmar. Lägg valfri frukt eller bär i en smord pajform. Bär beströs med potatismjöl så att saften sugs upp av detta. Smula pajdegen över. Grädda mitt i ugnen i 200 °C i cirka 30 minuter.

Variationer
Du kan även smaksätta degen med 2 krm mald kardemumma.
Byt ut 1 dl av vetemjölet mot 1 dl havregryn.
Äpplepaj blir extra god om du byter ut hälften av sockret mot farinsocker. Doppa gärna äpplebitarna i lite kanel innan de läggs i formen. Det blir extra gott med hackad mandel till plommon.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Himmelska hallon

Våra himmelska hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.