Smulpaj

Betyg (240 st)

Ingredienser

150 g smör
3 dl vetemjöl
2 dl Dansukker Strösocker
1 1/2 tsk bakpulver
1 tsk Dansukker Vaniljsocker

Fyllning
6-800 g bär eller frukt
1/2-3/4 dl Dansukker Strösocker
1-2 msk potatismjöl

Instruktioner

Smält smöret i en kastrull. Dra kastrullen från plattan och låt stå i 5 minuter. Blanda övriga ingredienser i en skål. Häll på smöret och blanda väl. Ställ i kylskåp i ett par timmar. Lägg valfri frukt eller bär i en smord pajform. Bär beströs med potatismjöl så att saften sugs upp av detta. Smula pajdegen över. Grädda mitt i ugnen i 200 °C i cirka 30 minuter.

Variationer
Du kan även smaksätta degen med 2 krm mald kardemumma.
Byt ut 1 dl av vetemjölet mot 1 dl havregryn.
Äpplepaj blir extra god om du byter ut hälften av sockret mot farinsocker. Doppa gärna äpplebitarna i lite kanel innan de läggs i formen. Det blir extra gott med hackad mandel till plommon.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Gör din egen glass

Gör din egen glass i sommar! För varför köpa glass om du kan göra den helt själv? Använd Glykossirap som ger glassen en krämig och mjuk konsistens.

Sommardrinkar

Bjud någon du tycker om på en uppiggande drink med smak av sommar. Här hittar du läskande sommardrinkar för alla smaker och även alkoholfria alternativ.

Baka med sommarens bär

En paj eller kaka fylld med fräscha, syrliga bär är perfekt för eftermiddagsfikan. Ta vara på sommarens bär och fira att det är semester!

Sylta och Safta

Att koka sin egen sylt och saft är både enkelt och gott. Sockret lyfter fram smaken på bären och frukterna som du använder och ger ditt mästerverk längre hållbarhet.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten. Här hittar du våra tips på härliga sommardesserter.

Sommarfrukost

Här har vi samlat våra favoriter till din bästa och stressfria sommarfrukost. Vad vill du starta dagen med?