Smulpaj med päron - Recept

Smulpaj med päron

cirka 8 portioner
Det finns inget lättare att baka än smulpaj! Lägg skivade päron i botten och smula på en deg av bl.a. nötter, havregryn, mjöl och rörsocker. Grädda och njut!
Smulpaj med päron
Betyg (4st)

Ingredienser

Smuldeg
150 g smör eller margarin
3/4 dl Dansukker Ekologiskt Rörsocker
3 msk Dansukker Ekologisk Ljus Sirap
1 msk Dansukker Vaniljsocker
2 dl vetemjöl
2 dl havregryn
100 g hackade hasselnötter

500 g skalade, urkärnade färska päron
smör eller margarin till formen

Smält matfettet i en kastrull. Ta kastrullen från plattan och blanda i övriga ingredienser till en smulig massa. Smörj pajformen. Skiva päronen och lägg i botten på formen. Fördela smuldegen över päronen. Grädda mitt i ugnen i 200 °C i cirka 20 minuter. Servera pajen ljummen med lite lättvispad grädde eller creme fraiche till.

Päronen kan ersättas med t ex äpplen.

Receptet är framtaget av

Dansukker

;