Smulpaj med vinbär

cirka 6 portioner
Smulpaj med vinbär
Betyg: (87st)

Ingredienser

1 liter röda vinbär
1 dl Dansukker Syltsocker
1 msk potatismjöl

Smuldeg
1 1/2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
3/4-1 dl Dansukker Rörsocker Strö
1 msk Dansukker Vaniljsocker
125 g smör eller margarin
Smör eller margarin till formen

Skölj och repa bären. Lägg dem på en handduk för att rinna av. Lägg de torra ingredienserna till degen i en skål. Tillsätt matfettet och rör tills det är en grynig massa. Smörj en ugnssäker form. Blanda bären med sockret och potatismjölet och lägg i formen. Strö över smuldegen. Grädda mitt i ugnen i 225 °C i cirka 20 minuter. Servera pajen ljummen med vaniljsås, vaniljglass eller lättvispad grädde.

Receptet är framtaget av

Dansukker