Smulpaj tvärtom

cirka 6 portioner

Betyg (9 st)

Ingredienser

Pajdeg
2 1/2 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1 dl hackade hasselnötter, kan uteslutas
1/2 dl Dansukker Farinsocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
125 g smör eller margarin
4 msk keso, naturell

Fyllning
1 liter färska bär eller frukter i bitar
2-3 dl turkisk yoghurt
1 msk rivet limeskal, gärna obesprutat
4 msk Dansukker Florsocker

Garnering
Dansukker Rörsocker Strö

Instruktioner

Blanda alla torra ingredienser till degen i en skål. Smält matfettet och låt det svalna innan det och keson hälls i skålen. Blanda samman till en smulig massa. Häll upp i en smord pajform eller i sex portionsformar och grädda mitt i ugnen i 200 °C i cirka 10 minuter. Låt svalna av. Lägg på bär/frukt. Blanda samman yoghurt, limeskal och florsocker och fördela över bären/frukten. Strö på lite rörsocker. Servera.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider

Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.