Snabba churros med citroncreme

Churros är ett spanskt bakverk som påminner om munkar i smaken. Dessa churros är snabba och enkla att göra. Servera gärna tillsammans med en härligt frisk citroncreme.

6 glas

PT55M

1 timme

Betyg (31 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Hallongelé
200 g hallon
200 g Dansukker Gelésocker Multi

Citronkräm
3 dl crème fraiche
2 dl kvarg
4 1/2 msk Dansukker Florsocker
Saften av 1/2 citron

Churros
5 skivor vitt rostbröd
100 g smält smör
1 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
3 tsk kanel

Garnering
Skalet av 1/2 citron, gärna obesprutad

Instruktioner

Sätt ugnen på 175 °C.

Börja med att blanda hallon och gelésocker multi i en kastrull och koka i 1 minut. Låt svalna en stund och ställ sedan i kylen för att bli helt kall.

Rör sedan ihop ingredienserna till citronkrämen och ställ i kylen.

Kavla brödskivorna tunt och skär bort den yttersta kanten. Pensla båda sidorna med smör och skär skivorna i fyra lika stora längder. Grädda i ugnen ca 15–20 minuter.

Blanda under tiden socker och kanel i en skål. Ta ut churrosen och doppa direkt i sockerblandningen. Låt svalna.

Lägg en klick hallongelé i 6 glas. Häll sedan över citronkrämen och ytterligare en klick hallongelé. Strö lite citronskal över och servera tillsammans med churrosen.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda gurkor

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommongalette med mandelspån

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärscobbler i portionsformar

Björnbärslyx

Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.