Snöägg med vaniljsås och brända mandlar

4 portioner

Betyg (4 st)

Ingredienser

4 äggvitor
1/2 dl Dansukker Florsocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
2 liter vatten
1/4 dl Dansukker Strösocker
1/2 krm salt

Sås
4 äggulor
1/2 liter mjölk
1 1/4 dl Dansukker Strösocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker

Mandlar
50 g mandelspån
2 msk Dansukker Florsocker

Garnering
2 msk Dansukker Ekologisk Ljus Sirap

Instruktioner

Börja med såsen. Blanda äggulor, mjölk och socker i en gryta och sjud tills det tjocknar. Rör i vaniljsockret. Sila såsen och ställ i kylskåp för att svalna.

Lägg därefter mandelspånen i en torr stekpanna och strö på florsockret. Rör om och låt mandlarna karamellisera på svag värme.

Vispa äggvitorna till fast skum. Blanda flor- och vaniljsocker och vänd ner i äggvitesmeten. Koka upp vattnet tillsammans med socker och salt i en gryta. Forma äggvitesmeten till ägg med hjälp av två matskedar och lägg ner i det kokande vattnet. Vänd efter en minut och låt koka i ytterligare två minuter innan de tas upp och får rinna av på hushållspapper.

Fördela vaniljsåsen i fyra djupa tallrikar eller skålar. Lägg på äggen och de brända mandlarna. Ringla över sirapen.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Päronkaka med rosmarin

Baka med äpple och päron

Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter.

Chutney

Chutney - kryddstark smaksättare

Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare.

Traditionell lingonsylt

Läckert med lingon

Visst är det läckert med lingon! Dessutom har bären många användningsområden. Vi använder lingonen bland annat i kakor, till sylt eller varför inte göra lingonsaft? Nedan hittar du våra syrliga lingonrecept.

Inlagda sommargrönsaker

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Plommonpaj

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Äppelmos

Älskade äpplen

En av de frukter som är sist ut på sommaren är äpplet – läckert, saftigt och gott. Det går att göra så mycket med det. Vi har både läckra bakrecept med färska äpplen och förslag på hur du kan njuta av dina äpplen längre, som saft, äppelmarmelad eller äpplegelé.