Sås
Mandlar
Garnering
Börja med såsen. Blanda äggulor, mjölk och socker i en gryta och sjud tills det tjocknar. Rör i vaniljsockret. Sila såsen och ställ i kylskåp för att svalna.
Lägg därefter mandelspånen i en torr stekpanna och strö på florsockret. Rör om och låt mandlarna karamellisera på svag värme.
Vispa äggvitorna till fast skum. Blanda flor- och vaniljsocker och vänd ner i äggvitesmeten. Koka upp vattnet tillsammans med socker och salt i en gryta. Forma äggvitesmeten till ägg med hjälp av två matskedar och lägg ner i det kokande vattnet. Vänd efter en minut och låt koka i ytterligare två minuter innan de tas upp och får rinna av på hushållspapper.
Fördela vaniljsåsen i fyra djupa tallrikar eller skålar. Lägg på äggen och de brända mandlarna. Ringla över sirapen.
Receptet är framtaget av