Snöägg med vaniljsås och brända mandlar

4 portioner

Betyg (5 st)

Sätt betyg

Ingredienser

4 äggvitor
1/2 dl Dansukker Florsocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
2 liter vatten
1/4 dl Dansukker Strösocker
1/2 krm salt

Sås
4 äggulor
1/2 liter mjölk
1 1/4 dl Dansukker Strösocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker

Mandlar
50 g mandelspån
2 msk Dansukker Florsocker

Garnering
2 msk Dansukker Ekologisk Ljus Sirap

Instruktioner

Börja med såsen. Blanda äggulor, mjölk och socker i en gryta och sjud tills det tjocknar. Rör i vaniljsockret. Sila såsen och ställ i kylskåp för att svalna.

Lägg därefter mandelspånen i en torr stekpanna och strö på florsockret. Rör om och låt mandlarna karamellisera på svag värme.

Vispa äggvitorna till fast skum. Blanda flor- och vaniljsocker och vänd ner i äggvitesmeten. Koka upp vattnet tillsammans med socker och salt i en gryta. Forma äggvitesmeten till ägg med hjälp av två matskedar och lägg ner i det kokande vattnet. Vänd efter en minut och låt koka i ytterligare två minuter innan de tas upp och får rinna av på hushållspapper.

Fördela vaniljsåsen i fyra djupa tallrikar eller skålar. Lägg på äggen och de brända mandlarna. Ringla över sirapen.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Vaniljrutor med vinbär

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset. En paj eller kaka fylld med fräscha, syrliga bär är perfekt för eftermiddagsfikan. Ta vara på sommarens bär och fira att det är semester!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Key lime pie med hallonswirl

Himmelska hallon

Hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter, och är nästan lika självklara för oss som jordgubbar. Hallon hittar vi i både trädgårdar och vilt i skogen. Använd dina hallon till allt från hemgjorda pajer till halloncurd.

Flädersangria

Sommardrinkar

Bjud någon du tycker om på en uppiggande drink med smak av sommar. Här hittar du läskande sommardrinkar för alla smaker och även alkoholfria alternativ. Varför inte testa Bubbelsangria eller Rabarber Margarita?