Snöägg med vaniljsås och brända mandlar

4 portioner

Betyg (3 st)

Ingredienser

4 äggvitor
1/2 dl Dansukker Florsocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
2 liter vatten
1/4 dl Dansukker Strösocker
1/2 krm salt

Sås
4 äggulor
1/2 liter mjölk
1 1/4 dl Dansukker Strösocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker

Mandlar
50 g mandelspån
2 msk Dansukker Florsocker

Garnering
2 msk Dansukker Ekologisk Ljus Sirap

Instruktioner

Börja med såsen. Blanda äggulor, mjölk och socker i en gryta och sjud tills det tjocknar. Rör i vaniljsockret. Sila såsen och ställ i kylskåp för att svalna.

Lägg därefter mandelspånen i en torr stekpanna och strö på florsockret. Rör om och låt mandlarna karamellisera på svag värme.

Vispa äggvitorna till fast skum. Blanda flor- och vaniljsocker och vänd ner i äggvitesmeten. Koka upp vattnet tillsammans med socker och salt i en gryta. Forma äggvitesmeten till ägg med hjälp av två matskedar och lägg ner i det kokande vattnet. Vänd efter en minut och låt koka i ytterligare två minuter innan de tas upp och får rinna av på hushållspapper.

Fördela vaniljsåsen i fyra djupa tallrikar eller skålar. Lägg på äggen och de brända mandlarna. Ringla över sirapen.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Himmelska hallon

Våra himmelska hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.