Snögubbe i varm choklad

Överraska familjen med roligt och gott pyssel. Varm choklad dekorerad med snögubbe som är gjord på marshmallows.

2 muggar

5 minuter

Betyg (1 st)

Ingredienser

Dekoration
Cocktailpinne 
stora marshmallows
saltpinnar
en bit morot
en bit choklad

Varm choklad
5 dl mjölk 
2 msk Dansukker Ljus Sirap
2 msk kakao
1/2 dl vispgrädde

Instruktioner

Börja med dekorationen. Stick en cocktailpinne i tre marshmallows. Tryck i saltpinnarna som armar och ben. Skär en bit morot så det ser ut som en näsa och stick in i den marshmallow som ska vara huvudet. Smält choklad och gör ögon, mun och knappar med den.

Gör den varma chokladen. Häll mjölk, sirap och kakao i en kastrull och vispa ihop. Värm tills det nästan kokar, under omröring. Häll upp i en mugg. Vispa grädde och toppa med. Dekorera med snögubben.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sommartårta

Tårtor till vårens fester och firanden

Bjud på en härlig tårta till säsongens firanden så som student, skolavslutning, konfirmation och andra festliga tillfällen. Här hittar du inspirerande tårtor för vårens och sommarens fester!

Mandelkaka med rabarber

Rabarberdags

Nu skjuter rabarberna i höjden och det är dags att skörda de första mjälla stjälkarna. Rabarberpaj är en klassiker, men det finns en mängd andra läckra användningsområden.

Syltgrottsglass

Gör din egen glass

Gör din egen glass i sommar! För varför köpa glass om du kan göra den helt själv? Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Rabarberbubbel

Sommardrinkar

Bjud någon du tycker om på en uppiggande drink med smak av sommar. Här hittar du läskande sommardrinkar för alla smaker och även alkoholfria alternativ. 

Grillmarinader

Goda grillsåser, marinader och rubs

Sätt lite extra piff på grillkvällen med en riktigt god hemmagjord sås som tillbehör. Här hittar du snabbfixade såser för alla tillfällen.

Försommarfika

Försommarfika

Duka upp för en försommarfika i solen! Här har vi samlat våra bästa recept på bakverk och drycker för en härlig eftermiddag på balkongen, i parken eller i trädgården.