Snögubbekakor

12 stycken
Snögubbekakor
Betyg: (20st)

Ingredienser

  • 5 äggulor
  • 6 dl vetemjöl
  • 120 g smör eller margarin
  • 1 1/4 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
  • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker

Garnering

  • 2 äggvitor
  • 3 dl Dansukker Florsocker
  • Orange hushållsfärg
  • 75 g mörk choklad
  • 12 chokladkulor

Lägg samtliga ingredienser till degen i en skål och arbeta samman till en deg. Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla ut degen till 3 mm tjocklek. Tryck ut runda kakor med hjälp av mått eller ett glas. Lägg på plåt med bakplåtspapper.

Grädda mitt i ugnen i 200 °C, varmluft 175 °C, i cirka 10 minuter. Låt svalna på plåten.

Vispa äggvitorna till fast skum. Tillsätt därefter florsockret och vispa smeten smidig. Ta undan cirka en matsked av smeten och färga denna orange med hushållsfärg.

Täck kakorna med den vita smeten. Halvera chokladkulorna och sätt fast en halva på varje sida av kakan. Lägg den orange smeten i en liten spritspåse och spritsa en ”näsa” på varje kaka.

Lägg chokladen i en spritspåse av plast och smält den i mikron eller i hett vatten. Spritsa ögon, mun och ”hållare” mellan chokladkulorna.

Receptet är framtaget av

Dansukker