Snögubbekakor

12 stycken

Betyg (24 st)

Sätt betyg

Ingredienser

5 äggulor
6 dl vetemjöl
120 g smör eller margarin
1 1/4 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker

Garnering
2 äggvitor
3 dl Dansukker Florsocker
Orange hushållsfärg
75 g mörk choklad
12 chokladkulor

Instruktioner

Lägg samtliga ingredienser till degen i en skål och arbeta samman till en deg. Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla ut degen till 3 mm tjocklek. Tryck ut runda kakor med hjälp av mått eller ett glas. Lägg på plåt med bakplåtspapper.

Grädda mitt i ugnen i 200 °C, varmluft 175 °C, i cirka 10 minuter. Låt svalna på plåten.

Vispa äggvitorna till fast skum. Tillsätt därefter florsockret och vispa smeten smidig. Ta undan cirka en matsked av smeten och färga denna orange med hushållsfärg.

Täck kakorna med den vita smeten. Halvera chokladkulorna och sätt fast en halva på varje sida av kakan. Lägg den orange smeten i en liten spritspåse och spritsa en ”näsa” på varje kaka.

Lägg chokladen i en spritspåse av plast och smält den i mikron eller i hett vatten. Spritsa ögon, mun och ”hållare” mellan chokladkulorna.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda gurkor

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommongalette med mandelspån

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärscobbler i portionsformar

Björnbärslyx

Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.