Sockerkaka med lingon och kokostosca

1 timme
En lyxig sockerkaka med lingon och kokostosca med smak av kardemumma och farinsocker. De syrliga lingonen ger en bra balans till den söta kokostoscan.
Sockerkaka med lingon och kokostosca
Betyg: (112st)

Ingredienser

    Sockerkaka

    • 3 ägg
    • 2 1/2 dl Dansukker Finkornigt Strösocker
    • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker
    • 50 g smör
    • 1 dl mjölk
    • 3 1/2 dl vetemjöl
    • 2 tsk bakpulver
    • 1 tsk malen kardemumma
    • 1 nypa salt
    • 150 g frysta lingon

    Kokostosca

    • 25 g smör
    • 1/2 dl Dansukker Ljus Sirap
    • 3/4 dl grädde
    • 2 dl riven kokos
    • 5 msk Dansukker Farinsocker

    Sätt ugnen på 175 °C.

    Vispa, ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt.

    Smält smöret i en kastrull, häll ner mjölken och blanda tillsammans med äggsmeten.

    Blanda vetemjöl, bakpulver, kardemumma och salt i en bunke. Tina lingonen och vänd ner i mjölblandningen. Vänd sedan försiktigt ner allt i äggsmeten.

    Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, cirka 22 cm i diameter. Grädda kakan mitt i ugnen i cirka 20-25 minuter.

    Gör under tiden kokostoscan. Smält smör i en kastrull och rör ner övriga ingredienser. Blanda väl och låt sjuda i några minuter.

    Ta ut kakan efter cirka 20 minuter, ställ ugnen på 200 °C och höj ugnsgallret ett steg. Bred kokostoscan över kakan. Ställ tillbaka kakan i ugnen och grädda ytterligare i cirka 5-10 minuter tills den är gyllenbrun.

    Ta ut kakan och låt den svalna.

    Receptet är framtaget av

    Dansukker