Sockerkaka med lingon och kokostosca

En lyxig sockerkaka med lingon och kokostosca med smak av kardemumma och farinsocker. De syrliga lingonen ger en bra balans till den söta kokostoscan.

1 timme

Betyg (252 st)

Ingredienser

Sockerkaka
3 ägg
2 1/2 dl Dansukker Svenskt Strösocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
50 g smör
1 dl mjölk
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk malen kardemumma
1 nypa salt
150 g frysta lingon

Kokostosca
25 g smör
1/2 dl Dansukker Ljus Sirap
3/4 dl grädde
2 dl riven kokos
5 msk Dansukker Farinsocker

Instruktioner

Sätt ugnen på 175 °C.

Vispa, ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt.

Smält smöret i en kastrull, häll ner mjölken och blanda tillsammans med äggsmeten.

Blanda vetemjöl, bakpulver, kardemumma och salt i en bunke. Tina lingonen och vänd ner i mjölblandningen. Vänd sedan försiktigt ner allt i äggsmeten.

Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, cirka 22 cm i diameter. Grädda kakan mitt i ugnen i cirka 20-25 minuter.

Gör under tiden kokostoscan. Smält smör i en kastrull och rör ner övriga ingredienser. Blanda väl och låt sjuda i några minuter.

Ta ut kakan efter cirka 20 minuter, ställ ugnen på 200 °C och höj ugnsgallret ett steg. Bred kokostoscan över kakan. Ställ tillbaka kakan i ugnen och grädda ytterligare i cirka 5-10 minuter tills den är gyllenbrun.

Ta ut kakan och låt den svalna.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Kokos och karamellpopcorn

Fredagsmys

Fredag är kanske veckans absolut bästa dag och fredagsmys är det bästa sättet att fira arbetsveckans slut. Vi har recepten till din myskväll!

Våfflor med salt karamell, banan och bär

Bjud på frasiga våfflor

Bjud på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt och andra toppings.

Blondies med krusbärsmarmelad

Baka i långpanna

Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.

Varm kaffedryck

Värmer gott när det är kallt

Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.

Citrusmarmelad med saffran

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig. Använder du dessutom vårt Syltsocker gör du din egen marmelad på några minuter.

Brownie med mjölkchokladganache och pekannötter

Ljuvlig choklad

Mmm! Finns det något godare än en riktigt fyllig och smarrig chokladkaka som får livsandarna att jubla. Som en extra guldkant på tillvaron eller som avslutning på en god måltid.