Sockerkaka med lingon och kokostosca

1 timme
Sockerkaka med lingon och kokostosca
Betyg: (105st)

Ingredienser

    Sockerkaka

    • 3 ägg
    • 2 1/2 dl Dansukker Finkornigt Strösocker
    • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker
    • 50 g smör
    • 1 dl mjölk
    • 3 1/2 dl vetemjöl
    • 2 tsk bakpulver
    • 1 tsk malen kardemumma
    • 1 nypa salt
    • 150 g frysta lingon

    Kokostosca

    • 25 g smör
    • 1/2 dl Dansukker Ljus Sirap
    • 3/4 dl grädde
    • 2 dl riven kokos
    • 5 msk Dansukker Farinsocker

    Sätt ugnen på 175 °C.

    Vispa, ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt.

    Smält smöret i en kastrull, häll ner mjölken och blanda tillsammans med äggsmeten.

    Blanda vetemjöl, bakpulver, kardemumma och salt i en bunke. Tina lingonen och vänd ner i mjölblandningen. Vänd sedan försiktigt ner allt i äggsmeten.

    Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, cirka 22 cm i diameter. Grädda kakan mitt i ugnen i cirka 20-25 minuter.

    Gör under tiden kokostoscan. Smält smör i en kastrull och rör ner övriga ingredienser. Blanda väl och låt sjuda i några minuter.

    Ta ut kakan efter cirka 20 minuter, ställ ugnen på 200 °C och höj ugnsgallret ett steg. Bred kokostoscan över kakan. Ställ tillbaka kakan i ugnen och grädda ytterligare i cirka 5-10 minuter tills den är gyllenbrun.

    Ta ut kakan och låt den svalna.

    Receptet är framtaget av

    Dansukker