Sockerkaka med sommarbär

En enkel sockerkaka uppiffad med somriga bär passar till alla tillfällen. Häll smeten i en fin form och pudra med florsocker innan du serverarar sockerkakan.

1 sockerkaksform, cirka 2,4 liter

1,5 timme

Betyg (116 st)

Ingredienser

200 g smör
4 ägg
4 dl Dansukker Strösocker Finkornigt
1/2 dl Dansukker Vit Sirap
6 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
Skal från 1 citron, gärna obesprutad, väl tvättad
2 dl mjölk
3 dl valfria sommarbär

Instruktioner

Sätt ugnen på 175 °C.

Smörj och bröa en sockerkaksform.

Smält smör och låt svalna.

Vispa ägg, socker och sirap poröst.

Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och citronskal.

Rör ned blandningen i äggsmeten.

Tillsätt smör och mjölk och rör tills smeten är jämn. Rör försiktigt ner bären.

Häll smeten i formen och grädda i 50–60 minuter.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Himmelska hallon

Våra himmelska hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.