Sockerkaka med sommarbär

1 sockerkaksform, cirka 2,4 liter 1,5 timme
Sockerkaka med sommarbär
Betyg: (66st)

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 4 ägg
  • 4 dl Dansukker Strösocker Finkornigt
  • 1/2 dl Dansukker Vit Sirap
  • 6 dl vetemjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker
  • Skal från 1 citron, gärna obesprutad, väl tvättad
  • 2 dl mjölk
  • 3 dl valfria sommarbär

Sätt ugnen på 175 °C.

Smörj och bröa en sockerkaksform.

Smält smör och låt svalna.

Vispa ägg, socker och sirap poröst.

Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och citronskal.

Rör ned blandningen i äggsmeten.

Tillsätt smör och mjölk och rör tills smeten är jämn. Rör försiktigt ner bären.

Häll smeten i formen och grädda i 50–60 minuter.

Receptet är framtaget av

Dansukker