Sockerlyktor från Albert

Ett enkelt och roligt julpyssel för hela familjen. Bygg din egen lykta med bitsocker och kristyr. Tillsätt vaniljsocker i kristyren för doft av vanilj.

2 stycken

PT1H

1 timme + 2 timmars vila

Betyg (77 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Kristyr
1 dl Dansukker Florsocker
1 msk Dansukker Vaniljsocker, går att utesluta
1 msk vatten

Lyktor
kraftig guldkartong
1 pkt Dansukker Bitsocker, gärna Minibitsocker

Instruktioner

Blanda florsocker, vaniljsocker och vatten i en skål och rör om till en kristyr.

Rita en cirkel, cirka 10 cm i diameter på en kartong. En marshall har samma storlek och kan användas som mall. Klipp ut.

Doppa en sockerbit i kristyren och sätt längst ut på kartongens kant. Upprepa med nästa sockerbit. Tänk på att nästa varv behöver ligga en halv sockerbit förskjuten från första varvet. Bygg sockerlyktan upp till cirka 6 sockerbitar hög.

Bygg sedan nästa sockerlykta. Låt torka 1-2 timmar och placera sedan ett värmeljus i varje sockerlykta.

OBS! Lämna aldrig det tända ljuset utan uppsyn.
Lyktan är lika fin med batteridrivet värmeljus eller utan värmeljus i.


Tips
Vaniljsockret i kristyren gör att lyktorna doftar vanilj när ljuset är tänt. Går att utesluta men minska då lite på vattenmängden.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda gurkor

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommongalette med mandelspån

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärscobbler i portionsformar

Björnbärslyx

Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.