Ingredienser
Kristyr
1 dl Dansukker Florsocker
1 msk Dansukker Vaniljsocker, går att utesluta
1 msk vatten
Lyktor
kraftig guldkartong
1 pkt Dansukker Bitsocker, gärna Minibitsocker
Instruktioner
Blanda florsocker, vaniljsocker och vatten i en skål och rör om till en kristyr.
Rita en cirkel, cirka 10 cm i diameter på en kartong. En marshall har samma storlek och kan användas som mall. Klipp ut.
Doppa en sockerbit i kristyren och sätt längst ut på kartongens kant. Upprepa med nästa sockerbit. Tänk på att nästa varv behöver ligga en halv sockerbit förskjuten från första varvet. Bygg sockerlyktan upp till cirka 6 sockerbitar hög.
Bygg sedan nästa sockerlykta. Låt torka 1-2 timmar och placera sedan ett värmeljus i varje sockerlykta.
OBS! Lämna aldrig det tända ljuset utan uppsyn.
Lyktan är lika fin med batteridrivet värmeljus eller utan värmeljus i.
Tips
Vaniljsockret i kristyren gör att lyktorna doftar vanilj när ljuset är tänt. Går att utesluta men minska då lite på vattenmängden.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Halloween
Låt barnen klä ut sig, klä upp dig själv, och överraska med läskigt mumsiga godsaker.
Baka med äpple och päron
Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter. Smakrik Pärongalette med chèvre och saftiga äppelmunkar är några av de goda recept som vi har samlat här.
Värmer gott när det är kallt
Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.
Festliga drinkar
Upptäck våra läckra recept på festliga drinkar och hitta en favorit för varje smak och tillfälle. Med Svensk Vit Sirap går det snabbt och enkelt att blanda goda drinkar – helt utan att koka sockerlag.
Fira Kladdkakans dag 7 november!
Kladdkakan kan varieras med smaker som hasselnöt, kokos och chili och den kan även göras helt glutenfri. Servera med grädde eller glass och gärna några färgglada bär!
Gör livet mustigare med Muscovado!
Upptäck skillnaden med Muscovadorörsocker du också! Sockret är fuktigt, finkornigt och har en unikt mustig och fyllig smakton. Ljus muscovado påminner om ljuvlig smörkola och den mörka har en fin ton av lakrits. Går utmärkt att använda i all sorts bakning, matlagning och i dryck. Bara att prova och njuta!