Sol på burk med plommon, persikor och aprikoser

Sol på burk är en marmelad fullproppad med plommon, persikor, aprikoser och chilifrukter. Kokt på syltsocker och smaksatt med vaniljsocker. Gott på ostmackan.

cirka 1 liter

Betyg (20 st)

Ingredienser

250 g plommon
2 persikor eller nektariner
5 aprikoser
500 g Dansukker Syltsocker
1/2 röd chilifrukt i små bitar
1 tsk Dansukker Vaniljsocker 

Instruktioner

Skålla, skala och kärna ur frukterna. Skär frukten i mindre bitar och blanda med syltsockret i en gryta och koka under omrörning i 5 minuter. Tillsätt chilibitar och vaniljsocker och koka i ytterligare en minut. Skumma noga. Häll upp på varma, väl rengjorda burkar. Förslut. Förvara mörkt och svalt.

Marmeladen är inte bara god till ost och rostat bröd utan smakar även förträffligt till glass.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Våfflor med salt karamell, banan och bär

Bjud på frasiga våfflor

Fira våffeldagen med att bjuda på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt.

Cheesecake med mangocurd och pistagebotten

Påskens godsaker

Här hittar du både bakverk, godis och desserter för en riktigt glad påskhelg.

Blondies med krusbärsmarmelad

Baka i långpanna

Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.

Varm kaffedryck

Värmer gott när det är kallt

Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.

Citrusmarmelad med saffran

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig. Använder du dessutom vårt Syltsocker gör du din egen marmelad på några minuter.

Brownie med mjölkchokladganache och pekannötter

Ljuvlig choklad

Mmm! Finns det något godare än en riktigt fyllig och smarrig chokladkaka som får livsandarna att jubla. Som en extra guldkant på tillvaron eller som avslutning på en god måltid.