Sommar petit choux

cirka 8 port

Betyg (23 st)

Ingredienser

Smet
1 1/2 dl vatten
75 g smör eller margarin
1 1/2 dl vetemjöl
2 ägg
25 g flagad eller flisad mandel

Fyllning
2 äggulor
2 dl grädde, valfri fetthalt
1/2 dl Dansukker Gelésocker Multi

2 dl vispgrädde
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
1 l rensade bär, t ex hallon och/eller blåbär

Garnering
Dansukker Florsocker 

Instruktioner

Koka upp vatten och matfett i en kastrull. Tillsätt mjölet och vispa kraftigt tills smeten släpper kastrullens sidor. Låt svalna. Rör i äggen, ett i sänder. Rita upp en cirkel, cirka 20 cm i diameter, på ett bakplåtspapper. Spritsa eller klicka ut smeten runt cirkeln. Grädda mitt i ugnen i 200 °C i cirka 35 minuter. Öppna inte ugnsluckan de första 20 minuterna. Låt svalna på galler. Blanda äggulor, grädde och gelésocker i en kastrull och koka under omrörning i 1 minut. Låt svalna. Vispa grädden och vaniljsockret till fast skum. Blanda bären i grädden. Klipp ett lock av kransen. Fyll vaniljkrämen i botten av kransen och därefter läggs bärgrädden i. Sätt på locket och dofta över lite florsocker. Servera direkt.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Himmelska hallon

Våra himmelska hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.