Sommar petit choux

cirka 8 port

Betyg (44 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Smet
1 1/2 dl vatten
75 g smör eller margarin
1 1/2 dl vetemjöl
2 ägg
25 g flagad eller flisad mandel

Fyllning
2 äggulor
2 dl grädde, valfri fetthalt
1/2 dl Dansukker Gelésocker Multi

2 dl vispgrädde
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
1 l rensade bär, t ex hallon och/eller blåbär

Garnering
Dansukker Florsocker 

Instruktioner

Koka upp vatten och matfett i en kastrull. Tillsätt mjölet och vispa kraftigt tills smeten släpper kastrullens sidor. Låt svalna. Rör i äggen, ett i sänder. Rita upp en cirkel, cirka 20 cm i diameter, på ett bakplåtspapper. Spritsa eller klicka ut smeten runt cirkeln. Grädda mitt i ugnen i 200 °C i cirka 35 minuter. Öppna inte ugnsluckan de första 20 minuterna. Låt svalna på galler. Blanda äggulor, grädde och gelésocker i en kastrull och koka under omrörning i 1 minut. Låt svalna. Vispa grädden och vaniljsockret till fast skum. Blanda bären i grädden. Klipp ett lock av kransen. Fyll vaniljkrämen i botten av kransen och därefter läggs bärgrädden i. Sätt på locket och dofta över lite florsocker. Servera direkt.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda gurkor

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommongalette med mandelspån

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärscobbler i portionsformar

Björnbärslyx

Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.