Ingredienser
Smet
1 1/2 dl vatten
75 g smör eller margarin
1 1/2 dl vetemjöl
2 ägg
25 g flagad eller flisad mandel
Fyllning
2 äggulor
2 dl grädde, valfri fetthalt
1/2 dl Dansukker Gelésocker Multi
2 dl vispgrädde
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
1 l rensade bär, t ex hallon och/eller blåbär
Garnering
Dansukker Florsocker
Instruktioner
Koka upp vatten och matfett i en kastrull. Tillsätt mjölet och vispa kraftigt tills smeten släpper kastrullens sidor. Låt svalna. Rör i äggen, ett i sänder. Rita upp en cirkel, cirka 20 cm i diameter, på ett bakplåtspapper. Spritsa eller klicka ut smeten runt cirkeln. Grädda mitt i ugnen i 200 °C i cirka 35 minuter. Öppna inte ugnsluckan de första 20 minuterna. Låt svalna på galler. Blanda äggulor, grädde och gelésocker i en kastrull och koka under omrörning i 1 minut. Låt svalna. Vispa grädden och vaniljsockret till fast skum. Blanda bären i grädden. Klipp ett lock av kransen. Fyll vaniljkrämen i botten av kransen och därefter läggs bärgrädden i. Sätt på locket och dofta över lite florsocker. Servera direkt.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Bjud på frasiga våfflor
Fira våffeldagen med att bjuda på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt.
Påskens godsaker
Här hittar du både bakverk, godis och desserter för en riktigt glad påskhelg.
Baka i långpanna
Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.
Värmer gott när det är kallt
Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.
Citrusmarmelader
Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig. Använder du dessutom vårt Syltsocker gör du din egen marmelad på några minuter.
Ljuvlig choklad
Mmm! Finns det något godare än en riktigt fyllig och smarrig chokladkaka som får livsandarna att jubla. Som en extra guldkant på tillvaron eller som avslutning på en god måltid.