Sommar petit choux

cirka 8 port

Betyg (44 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Smet
1 1/2 dl vatten
75 g smör eller margarin
1 1/2 dl vetemjöl
2 ägg
25 g flagad eller flisad mandel

Fyllning
2 äggulor
2 dl grädde, valfri fetthalt
1/2 dl Dansukker Gelésocker Multi

2 dl vispgrädde
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
1 l rensade bär, t ex hallon och/eller blåbär

Garnering
Dansukker Florsocker 

Instruktioner

Koka upp vatten och matfett i en kastrull. Tillsätt mjölet och vispa kraftigt tills smeten släpper kastrullens sidor. Låt svalna. Rör i äggen, ett i sänder. Rita upp en cirkel, cirka 20 cm i diameter, på ett bakplåtspapper. Spritsa eller klicka ut smeten runt cirkeln. Grädda mitt i ugnen i 200 °C i cirka 35 minuter. Öppna inte ugnsluckan de första 20 minuterna. Låt svalna på galler. Blanda äggulor, grädde och gelésocker i en kastrull och koka under omrörning i 1 minut. Låt svalna. Vispa grädden och vaniljsockret till fast skum. Blanda bären i grädden. Klipp ett lock av kransen. Fyll vaniljkrämen i botten av kransen och därefter läggs bärgrädden i. Sätt på locket och dofta över lite florsocker. Servera direkt.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Saftig mandelkaka med grapefrukt

Baka till advent

Med första advent kommer julstämningen. Tänd det första stearinljuset, sätt på kaffe och bjud på ljuvligt doftande bakverk. Gör gärna en sats extra, så har du frysen laddad inför de kommande helgerna.

Friterade ostbollar och marmelader

Glögg och godsaker

Att bjuda på glöggmingel är ett enkelt sätt att samla vänner inför julen. Vi har plockat fram några goda recept som kan ge dig lite inspiration till dryck och tilltugg.

Saffransgifflar med vaniljfyllning

Baka med saffran

Saffran kallas ofta det röda guldet med sin distinkta färg och exklusiva smak. Saffran har en härlig rund och aromatisk karaktär som passar perfekt i bakning och är starkt förknippat med Lussebullar och jul.

Kola, fudge och bounty

Julgodis

Julgodis är ett måste för alla som gillar sötsaker. Duka fram hemgjord knäck, kola, praliner och tryfflar på godisbordet. Oavsett om du gillar det klassiska julgodiset eller de mer avancerade alternativen så har vi receptet.

Utbudet av svensk sirap

Sirapsskolan

Sätt smak på ditt godis, dina desserter och bakverk med någon av våra sirapar, de enda som är odlade och tillverkade i Sverige. Förutom att du stödjer svensk betodling, så gör sirapen att brödet jäser bättre, kakan håller sig färsk längre och att smakerna lyfter i både drinkar, bakverk och matlagning.

Brownie-mix på fin burk

Julens godaste paket

De absolut finaste julklapparna är hemmagjorda. Öppna tomteverkstad i köket och känn hur julstämningen sprider sig när du gör din egen ätbara julklapp – perfekt som adventspresent eller under granen.