Sommar petit choux

cirka 8 port
Sommar petit choux
Betyg: (9st)

Ingredienser

Smet
1 1/2 dl vatten
75 g smör eller margarin
1 1/2 dl vetemjöl
2 ägg
25 g flagad eller flisad mandel

Fyllning
2 äggulor
2 dl grädde, valfri fetthalt
1/2 dl Dansukker Gelésocker Multi

2 dl vispgrädde
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
1 l rensade bär, t ex hallon och/eller blåbär

Garnering
Dansukker Florsocker 

Koka upp vatten och matfett i en kastrull. Tillsätt mjölet och vispa kraftigt tills smeten släpper kastrullens sidor. Låt svalna. Rör i äggen, ett i sänder. Rita upp en cirkel, cirka 20 cm i diameter, på ett bakplåtspapper. Spritsa eller klicka ut smeten runt cirkeln. Grädda mitt i ugnen i 200 °C i cirka 35 minuter. Öppna inte ugnsluckan de första 20 minuterna. Låt svalna på galler. Blanda äggulor, grädde och gelésocker i en kastrull och koka under omrörning i 1 minut. Låt svalna. Vispa grädden och vaniljsockret till fast skum. Blanda bären i grädden. Klipp ett lock av kransen. Fyll vaniljkrämen i botten av kransen och därefter läggs bärgrädden i. Sätt på locket och dofta över lite florsocker. Servera direkt.

Receptet är framtaget av

Dansukker