Sommarchutney

Sommarens kryddstarka smaker lagrad i en härlig sommarchutney. I denna sommarchutney har vi samlat både körsbär, tomater och chili tillsammans med balsamvinäger och Farinsocker. Servera till dina absoluta favoriter på grillen!

1 burk

1 timme

Betyg (19 st)

Ingredienser

250 g körsbär
250 g tomater
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1/4 röd chilifrukt
1/2 dl balsamvinäger
1/2 tsk salt
1 knivspets svartpeppar
1 dl Dansukker Farinsocker

Instruktioner

Skölj och kärna ur körsbären. Skålla, skala och skär tomaterna i mindre bitar. Skala och hacka lök och vitlök och fräs tillsammans i olja i några minuter i en kastrull.

Skölj chilifrukten och tag bort kärnorna. Hacka eller strimla den fint. Blanda i alla övriga ingredienser i kastrullen och koka i 30-40 minuter. Rör lite då och då.

Ta kastrullen från värmen och skumma noga. Häll upp chutneyn på varm, väl rengjord burk. Förslut. Förvara svalt.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Gör din egen glass

Gör din egen glass i sommar! För varför köpa glass om du kan göra den helt själv? Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Försommarfika

Duka upp för en försommarfika i solen! Här har vi samlat våra bästa recept på bakverk och drycker för en härlig eftermiddag på balkongen, i parken eller i trädgården.

Rabarberdags

Nu skjuter rabarberna i höjden och det är dags att skörda de första mjälla stjälkarna. Rabarberpaj är en klassiker, men det finns en mängd andra läckra användningsområden.

Sommardrinkar

Bjud någon du tycker om på en uppiggande drink med smak av sommar. Här hittar du läskande sommardrinkar för alla smaker och även alkoholfria alternativ.

Goda grillsåser, marinader och rubs

Sätt lite extra piff på grillkvällen med en riktigt god hemmagjord sås som tillbehör. Här hittar du snabbfixade såser för alla tillfällen.

Se till att du har svenskt socker i påsen.

När du väljer vårt svenska strösocker bidrar du till att stötta skånska sockerbetsodlare samtidigt som Sveriges inhemska produktion av livsmedel bevaras och stärks. Något som är viktigare än någonsin just nu. Läs varför här.