Sommarchutney

Sommarens kryddstarka smaker lagrad i en härlig sommarchutney. I denna sommarchutney har vi samlat både körsbär, tomater och chili tillsammans med balsamvinäger och Farinsocker. Servera till dina absoluta favoriter på grillen!

1 burk

1 timme

Betyg (17 st)

Ingredienser

250 g körsbär
250 g tomater
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1/4 röd chilifrukt
1/2 dl balsamvinäger
1/2 tsk salt
1 knivspets svartpeppar
1 dl Dansukker Farinsocker

Instruktioner

Skölj och kärna ur körsbären. Skålla, skala och skär tomaterna i mindre bitar. Skala och hacka lök och vitlök och fräs tillsammans i olja i några minuter i en kastrull.

Skölj chilifrukten och tag bort kärnorna. Hacka eller strimla den fint. Blanda i alla övriga ingredienser i kastrullen och koka i 30-40 minuter. Rör lite då och då.

Ta kastrullen från värmen och skumma noga. Häll upp chutneyn på varm, väl rengjord burk. Förslut. Förvara svalt.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Kanelbullens dag

Fira Kanelbullens dag 4 oktober – ladda upp med kanel och pärlsocker, hugg in på något av våra välbeprövade recept och bjud in någon som du tycker om. Hembakat är godast!

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren.

Baka med äpple och päron

Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron!

Fredagsmys

Fredag är kanske veckans absolut bästa dag och fredagsmys är det bästa sättet att fira arbetsveckans slut.

Älskade äpplen

Vi har både läckra bakrecept med färska äpplen och förslag på hur du kan njuta av dina äpplen längre, som saft, äppelmarmelad eller äpplegelé.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!