Sommarchutney

1 burk 1 timme
Sommarens kryddstarka smaker lagrad i en härlig sommarchutney. I denna sommarchutney har vi samlat både körsbär, tomater och chili tillsammans med balsamvinäger och Farinsocker. Servera till dina absoluta favoriter på grillen!
Sommarchutney
Betyg: (7st)

Ingredienser

  • 250 g körsbär
  • 250 g tomater
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/4 röd chilifrukt
  • 1/2 dl balsamvinäger
  • 1/2 tsk salt
  • 1 knivspets svartpeppar
  • 1 dl Dansukker Farinsocker

Skölj och kärna ur körsbären. Skålla, skala och skär tomaterna i mindre bitar. Skala och hacka lök och vitlök och fräs tillsammans i olja i några minuter i en kastrull.

Skölj chilifrukten och tag bort kärnorna. Hacka eller strimla den fint. Blanda i alla övriga ingredienser i kastrullen och koka i 30-40 minuter. Rör lite då och då.

Ta kastrullen från värmen och skumma noga. Häll upp chutneyn på varma, väl rengjorda burkar. Förslut. Förvara svalt.

Receptet är framtaget av

Dansukker