Sommarmaränger

cirka 40–60 stycken

PT1H

3,5 timmar

Betyg (12 st)

Sätt betyg

Ingredienser

3 1/2 dl Dansukker Strösocker
4–5 st äggvitor (ca 150 g) äggvitor
1/2 tsk vinäger

Instruktioner

Sätt ugnen på 200 °C.

Klä en långpanna (30 x 40 cm) med bakplåtspapper och häll ut sockret på det och sätt in i ugnen i cirka 5 minuter.

Vispa äggvitorna till ett vitt skum. Tillsätt vinäger.

Ta ut sockret och sänk ugnsvärmen till 100 °C.

Fortsätt att vispa äggvitorna på hög hastighet och tillsätt det varma sockret lite i taget.

Vispa sedan på högsta hastighet i 5–10 minuter eller tills smeten är blank och har svalnat helt.

Spritsa eller klicka ut små maränger. Grädda i ugnen i 3 timmar. Låt marängerna stå på eftervärme i några timmar tills de är helt torra.

Smaksätt med valfri smak t ex:
• 2 msk citronskal, gul karamellfärg.
• 50 g kokosflingor, hälften tillsätts i smeten och hälften strös över.
• 3 msk frystorkade hallon, röd/rosa karamellfärg.
• 3 msk kakao, 1 msk vändes ned i smeten, 2 msk doftas över marängerna.


Tips

Prova gärna att göra marängerna med Ljust Muscovadorörsocker eller Rörsocker Strö.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda gurkor

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommongalette med mandelspån

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärscobbler i portionsformar

Björnbärslyx

Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.