Sommarmuffins

ca 12 normalstora

Betyg (48 st)

Ingredienser

100 g margarin
3/4 dl mjölk
1 1/2 dl Dansukker Rörsocker eller Strösocker
2 ägg
1 tsk bakpulver
1 1/2 msk potatismjöl
2 tsk Dansukker Vaniljsocker
2 1/2 dl vetemjöl

Fyllning
1 1/2 -2 dl färska bär
eller
2-3 dl små bitar av rabarber
eller
kaneldoppade äppleklyftor

Garnering
Dansukker Florsocker

Instruktioner

Smält margarinet och tillsätt mjölken. Låt allt bli varmt, men koka inte. Vispa upp ägg och socker lätt. Blanda vetemjölet med bakpulver, potatismjöl och vaniljsocker och tillsätt växelvis med mjölkblandningen i äggsmeten. Blanda i bär, rabarberbitar eller äppleklyftor. Låt gärna smeten vila i kylskåp över natten, då får du extra toppiga fina muffins (vänta med fyllningen till de skall bakas). Häll upp i pappersformar på långpanna eller i muffinsplåt. Grädda mitt i ugnen i 225 °C i ca 12 minuter. Dofta över lite florsocker vid serveringen.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider

Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.