100 g margarin
3/4 dl mjölk
1 1/2 dl Dansukker Rörsocker eller Strösocker
2 ägg
1 tsk bakpulver
1 1/2 msk potatismjöl
2 tsk Dansukker Vaniljsocker
2 1/2 dl vetemjöl
Fyllning
1 1/2 -2 dl färska bär
eller
2-3 dl små bitar av rabarber
eller
kaneldoppade äppleklyftor
Garnering
Dansukker Florsocker
Smält margarinet och tillsätt mjölken. Låt allt bli varmt, men koka inte. Vispa upp ägg och socker lätt. Blanda vetemjölet med bakpulver, potatismjöl och vaniljsocker och tillsätt växelvis med mjölkblandningen i äggsmeten. Blanda i bär, rabarberbitar eller äppleklyftor. Låt gärna smeten vila i kylskåp över natten, då får du extra toppiga fina muffins (vänta med fyllningen till de skall bakas). Häll upp i pappersformar på långpanna eller i muffinsplåt. Grädda mitt i ugnen i 225 °C i ca 12 minuter. Dofta över lite florsocker vid serveringen.
Receptet är framtaget av