Sommarpaj

6-8 portioner
Sommarpaj
Betyg: (24st)

Ingredienser

Pajdeg
3 dl vetemjöl
3/4 dl Dansukker Florsocker
125 g smör eller margarin
1 äggula

Fyllning
5 dl vispgrädde
1 dl färskpressad citron- eller limesaft
1 1/2 dl Dansukker Florsocker
2-3 msk potatismjöl

Garnering
1 liter valfria bär

Tillbehör
lättvispad grädde

Arbeta samman ingredienserna till degen och tryck ut den i en form med löstagbar kant. Ställ in formen i frysen i en halvtimme.
Grädda skalet mitt i ugnen i 175 °C i cirka 20 minuter. Låt svalna.
Blanda samman ingredienserna till fyllningen i en kastrull och koka tills krämen tjocknat. Låt svalna innan blandningen hälls i pajskalet. Ta bort kanten på formen. Garnera med valfria bär, gärna blandade och servera tillsammans med grädde.
Pajen kan även bakas i portionsformar.

Receptet är framtaget av

Dansukker