Sommarsaft

cirka 2 liter

Betyg (31 st)

Ingredienser

1 l jordgubbar
10 fläderblomsklasar
1 citron i skivor
15 g citronsyra
1 l vatten
1 kg Dansukker Strösocker
1 krm natriumbensoat

Instruktioner

Skölj blomklasarna och jordgubbarna väl. Mosa jordgubbarna. Lägg i en kruka eller stor glasburk. Tillsätt citronskivorna och citronsyran.

Koka upp vattnet med sockret. Rör ut natriumbensoat i litet av sockerlagen och häll tillbaka i lagen. Häll lagen över bären och blommorna. Ställ svalt, väl övertäckt i 3 dygn.

Häll upp i silduk och låt självrinna i 30 minuter. Häll upp sommarsaften på varma, väl rengjorda flaskor. Förslut. Förvara sommarsaften kallt. Saften kan även frysas i frysburkar.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider

Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.