Ingredienser
Gelato
2 äggulor
3/4 dl Dansukker Svenskt Strösocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
2 1/2 dl mjölk
1/2 dl Dansukker Glykossirap
2 dl vispgrädde
200 g jordgubbar
1 tsk Dansukker Strösocker
Hallonmaränger
75 g hallonsaft (ca 3/4 dl)
1 2/3 dl Dansukker Svenskt Strösocker
4 äggvitor (100 g)
1 2/3 dl Dansukker Florsocker
Hallonkolasås
1 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
1 dl Dansukker Ljus Sirap
1 dl vispgrädde
75 g hallon
Tillbehör
vispgrädde
färska bär
Instruktioner
Börja med gelaton. Vispa äggula, socker och vaniljsocker poröst.
Koka upp mjölk och glykossirap i en kastrull. Häll lite av den varma mjölkblandningen i äggsmeten och rör om. Häll ner resten och rör samman allt.
Häll tillbaka smeten i kastrullen och låt sjuda 6-8 minuter eller till 85°C, smeten får inte koka. Rör om under tiden.
Fyll diskhon med isvatten. Sila glassmeten och häll över i en ren skål och ställ ner den i isvattnet för att svalna av snabbt. Ställ sedan skålen i kylen 1 timme för att stå till sig.
Vispa grädde toppig och blanda ner i glassmeten. Mixa jordgubbar och strösocker till en puré och vänd ner.
Häll smeten i glassmaskinen och kör tills smeten är tjockflytande och krämig. Ställ i frysen.
Utan glassmaskin. Häll smeten i en behållare och ställ i frysen. Ta ut glassen efter 40 minuter och vispa upp med en elvisp. Upprepa 2-3 gånger. Låt frysa ytterligare 4-5 timmar.
Förbered med marängerna. Sätt ugnen på 100°C, över- och undervärme.
Mixa hallon och sila genom en finmaskig sil. Mät upp hallonsaften till 75 g och koka tillsammans med 1/2 dl strösocker i en kastrull i cirka 3 minuter. Ställ hallonpurén i kylen för att kallna.
Vispa äggvita till ett skum och tillsätt resten av strösockret. Vispa till en fast maräng. Vänd ner florsocker. Ringla i hallonpurén och använd en slickepott för att marmorera.
Lägg smeten i en spritspåse och spritsa ut maränger på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i cirka 50 minuter. Stäng av ugnen och låt marängerna stå kvar och torka.
Gör under tiden hallonkolasåsen. Blanda muscovadosocker och sirap i en kastrull. Låt koka cirka 2 minuter, tills den börjar tjockna lite.
Häll i grädden lite i taget och koka ytterligare cirka 4 minuter. Tillsätt hallon och mixa. Häll kolasåsen på en varm väl rengjord glasburk och ställ i kylen.
Montera marängsvissen. Vispa grädde och ta fram ett stort djupt fat. Skopa upp gelato på fatet och klicka över grädde, kolasås, bär och maränger.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Rabarberdags
Nu skjuter rabarberna i höjden och det är dags att skörda de första mjälla stjälkarna. Rabarberpaj är en klassiker, men det finns en mängd andra läckra användningsområden.

Gör din egen glass
Varför köpa glass om du kan göra den helt själv? Använd Glykossirap som ger glassen en krämig och mjuk konsistens. Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Försommarfika
Duka upp för en försommarfika i solen! Här har vi samlat våra bästa recept på bakverk och drycker för en härlig eftermiddag på balkongen, i parken eller i trädgården.

Tårtor till vårens fester och firanden
Bjud på en härlig tårta till säsongens firanden så som student, skolavslutning, konfirmation och andra festliga tillfällen. Här hittar du inspirerande tårtor för vårens och sommarens fester!

Goda grillsåser, marinader och rubs
Sätt lite extra piff på grillkvällen med en riktigt god hemmagjord sås som tillbehör. Här hittar du snabbfixade såser för alla tillfällen.

Baka i långpanna
Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.