Sommarsylt - Recept

Sommarsylt

Sommarsylt
Betyg (0st)

Ingredienser

1 l jordgubbar
1/2 l hallon
1/2 l blåbär
500 g Dansukker Fruktsocker
1–2* tsk pektin event 2 krm natriumbensoat

Rensa bären. Halvera eller skiva jordgubbarna. Tag undan 1 dl av sockret, resten blandas med bären i en gryta. Värm långsamt tills det börjar koka. Koka därefter under omrörning i 10 minuter. Blanda pektinet med fruktsockret och rör ner i sylten och koka i ytterligare 2 minuter. Tillsätt eventuellt konserveringsmedel. Följ anvisningarna på förpackningen. Skumma sylten väl och häll därefter upp på varma, väl rengjorda burkar. Förslut. Förvara svalt.

*Den större mängden om man vill ha en fast sylt.

Receptet är framtaget av

Dansukker

;