Ingredienser
1 l jordgubbar
1/2 l hallon
1/2 l blåbär
500 g Dansukker Fruktsocker
1–2* tsk pektin event 2 krm natriumbensoat
Instruktioner
Rensa bären. Halvera eller skiva jordgubbarna. Tag undan 1 dl av sockret, resten blandas med bären i en gryta. Värm långsamt tills det börjar koka. Koka därefter under omrörning i 10 minuter. Blanda pektinet med fruktsockret och rör ner i sylten och koka i ytterligare 2 minuter. Tillsätt eventuellt konserveringsmedel. Följ anvisningarna på förpackningen. Skumma sylten väl och häll därefter upp på varma, väl rengjorda burkar. Förslut. Förvara svalt.
*Den större mängden om man vill ha en fast sylt.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär
Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting
Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider
Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass
Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan
I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter
När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.