Ingredienser
Bottnar
2 1/2 dl rapsolja
1 dl grekisk yoghurt
3 ägg
3 1/2 dl mjölk
5 dl Dansukker Svenskt Strösocker
1 msk Dansukker Vaniljsocker
9 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 1/2 dl jordgubbssylt
Fyllning
250 g färskost
5 dl vispgrädde
1/2 dl Dansukker Florsocker
1 msk Dansukker Vaniljsocker
Skal från 1 lime, gärna obesprutad
Skal från 1 citron, gärna obesprutad
Dekoration
5 dl jordgubbar
Vita ätbara blommor
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 °C, varmluft. Klä 3 runda formar med bakplåtspapper, cirka 18–20 cm i diameter.
Vispa ihop rapsolja, yoghurt, ägg, mjölk, socker och vaniljsocker. Blanda ihop torra ingredienser i en bunke och rör ner i smeten. Vänd sist ner jordgubbssylten.
Fördela smeten lika i formarna och baka i ugnen i cirka 30 minuter. Ta ut bottnarna och vänd dem upp och ner på ett bakplåtspapper. Låt svalna helt.
Fyllning
Vispa färskosten krämig. Tillsätt grädde och vispa tills fluffigt. Vänd ner skal från citron och lime, florsocker och vaniljsocker. Förvara i kylen tills tårtan ska monteras.
Montera tårtan
Lägg en botten på ett kakfat. Sprid ut 1/3 av fyllningen i ett jämt lager. Toppa med skivade jordgubbar. Upprepa på de två resterande lagerna. Stick in ätbara blommor eller valfritt garnityr. Tårtan håller sig i kylen i cirka 1–2 dygn.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Från buske till burk!
Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Baka med sommarens bär
Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset. En paj eller kaka fylld med fräscha, syrliga bär är perfekt för eftermiddagsfikan. Ta vara på sommarens bär och fira att det är semester!

Safta i sommar
Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbär – skogens bästa bär
Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Himmelska hallon
Hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter, och är nästan lika självklara för oss som jordgubbar. Hallon hittar vi i både trädgårdar och vilt i skogen. Använd dina hallon till allt från hemgjorda pajer till halloncurd.

Sommardrinkar
Bjud någon du tycker om på en uppiggande drink med smak av sommar. Här hittar du läskande sommardrinkar för alla smaker och även alkoholfria alternativ. Varför inte testa Bubbelsangria eller Rabarber Margarita?