Sommartårta

Färska jordgubbar och fluffig färskostfyllning på saftiga tårtbottnar. En pampig jordgubbstårta som får alla att häpna.

ca 12 bitar

ca 2 timmar

Betyg (8 st)

Ingredienser

Bottnar
2 1/2 dl rapsolja
1 dl grekisk yoghurt
3 ägg
3 1/2 dl mjölk
5 dl Dansukker Svenskt Strösocker
1 msk Dansukker Vaniljsocker
9 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 1/2 dl jordgubbssylt

Fyllning
250 g färskost
5 dl vispgrädde
1/2 dl Dansukker Florsocker
1 msk Dansukker Vaniljsocker
Skal från 1 lime, gärna obesprutad
Skal från 1 citron, gärna obesprutad

Dekoration
5 dl jordgubbar
Vita ätbara blommor

Instruktioner

Sätt ugnen på 175 °C, varmluft. Klä 3 runda formar med bakplåtspapper, cirka 18–20 cm i diameter.

Vispa ihop rapsolja, yoghurt, ägg, mjölk, socker och vaniljsocker. Blanda ihop torra ingredienser i en bunke och rör ner i smeten. Vänd sist ner jordgubbssylten.

Fördela smeten lika i formarna och baka i ugnen i cirka 30 minuter. Ta ut bottnarna och vänd dem upp och ner på ett bakplåtspapper. Låt svalna helt.

Fyllning
Vispa färskosten krämig. Tillsätt grädde och vispa tills fluffigt. Vänd ner skal från citron och lime, florsocker och vaniljsocker. Förvara i kylen tills tårtan ska monteras.

Montera tårtan
Lägg en botten på ett kakfat. Sprid ut 1/3 av fyllningen i ett jämt lager. Toppa med skivade jordgubbar. Upprepa på de två resterande lagerna. Stick in ätbara blommor eller valfritt garnityr. Tårtan håller sig i kylen i cirka 1–2 dygn.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Choklad- och tahinikakor

Gör livet mustigare med Muscovado!

Upptäck skillnaden med Muscovadorörsocker du också! Sockret är fuktigt, finkornigt och har en unikt mustig och fyllig smakton. Går utmärkt att använda i all sorts bakning, matlagning och i dryck.

Halloweendammsugare

Halloween

Låt barnen klä ut sig, klä upp dig själv, och överraska med läskigt mumsiga godsaker.

Päronkaka med rosmarin

Baka med äpple och päron

Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter.

Äppelmos

Älskade äpplen

En av de frukter som är sist ut på sommaren är äpplet – läckert, saftigt och gott. Det går att göra så mycket med det. Vi har både läckra bakrecept med färska äpplen och förslag på hur du kan njuta av dina äpplen längre, som saft, äppelmarmelad eller äpplegelé.

Chokladbiskvier

Ljuvlig choklad

Mmm! Finns det något godare än en riktigt fyllig och smarrig chokladkaka som får livsandarna att jubla. Som en extra guldkant på tillvaron eller som avslutning på en god måltid.

Traditionell lingonsylt

Läckert med lingon

Visst är det läckert med lingon! Dessutom har bären många användningsområden. Vi använder lingonen bland annat i kakor, till sylt eller varför inte göra lingonsaft? Nedan hittar du våra syrliga lingonrecept.