Sommarwhoopies

cirka 50 stycken

Betyg (1 st)

Ingredienser

100 g rumsvarmt smör eller margarin
1 1/2 dl Dansukker Strösocker
4 dl vetemjöl
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 ägg
1 dl crème fraiche

Fyllning
60 g rumsvarmt smör eller margarin
3 dl Dansukker Florsocker
150 g Philadelphia cheese naturell
1 1/2 dl bär t ex hallon eller blåbär

Instruktioner

Vispa smör och socker smidigt. Tillsätt de torra ingredienserna. Rör i ägg och crème fraiche och rör tills det är en slät smet. Lägg smeten i en spritspåse och spritsa ut klickar, stora som en femkrona, på plåtar med bakplåtspapper. Har du ingen sprits kan du använda en sked och klicka ut kakorna. Grädda mitt i ugnen i 175 °C i cirka 8 minuter. Se till så att kakorna inte bränns i kanterna. Låt svalna på galler.

Blanda samman ingredienserna till fyllningen och fördela denna på hälften av kakorna. Lägg resten av kakorna ovanpå fyllningen. Kakorna bör ätas nygjorda.

Vaniljsockret i kakorna kan ersättas av 1 tsk mald kanel eller 1 tsk kardemumma eller
2 msk kakao eller 75 g riven mandelmassa eller 1-2 tsk rivet citron- eller limeskal eller 50 g finhackad choklad.

Bärfyllningen kan ersättas av chokladfyllning. Byt ut bären mot 3/4 dl Nutella,
2 msk likör t ex Xante och 3 msk kakao.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Himmelska hallon

Våra himmelska hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.