Ingredienser
100 g rumsvarmt smör eller margarin
1 1/2 dl Dansukker Strösocker
4 dl vetemjöl
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 ägg
1 dl crème fraiche
Fyllning
60 g rumsvarmt smör eller margarin
3 dl Dansukker Florsocker
150 g Philadelphia cheese naturell
1 1/2 dl bär t ex hallon eller blåbär
Instruktioner
Vispa smör och socker smidigt. Tillsätt de torra ingredienserna. Rör i ägg och crème fraiche och rör tills det är en slät smet. Lägg smeten i en spritspåse och spritsa ut klickar, stora som en femkrona, på plåtar med bakplåtspapper. Har du ingen sprits kan du använda en sked och klicka ut kakorna. Grädda mitt i ugnen i 175 °C i cirka 8 minuter. Se till så att kakorna inte bränns i kanterna. Låt svalna på galler.
Blanda samman ingredienserna till fyllningen och fördela denna på hälften av kakorna. Lägg resten av kakorna ovanpå fyllningen. Kakorna bör ätas nygjorda.
Vaniljsockret i kakorna kan ersättas av 1 tsk mald kanel eller 1 tsk kardemumma eller
2 msk kakao eller 75 g riven mandelmassa eller 1-2 tsk rivet citron- eller limeskal eller 50 g finhackad choklad.
Bärfyllningen kan ersättas av chokladfyllning. Byt ut bären mot 3/4 dl Nutella,
2 msk likör t ex Xante och 3 msk kakao.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Från buske till burk!
Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Baka med sommarens bär
Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset. En paj eller kaka fylld med fräscha, syrliga bär är perfekt för eftermiddagsfikan. Ta vara på sommarens bär och fira att det är semester!

Safta i sommar
Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbär – skogens bästa bär
Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Himmelska hallon
Hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter, och är nästan lika självklara för oss som jordgubbar. Hallon hittar vi i både trädgårdar och vilt i skogen. Använd dina hallon till allt från hemgjorda pajer till halloncurd.

Sommardrinkar
Bjud någon du tycker om på en uppiggande drink med smak av sommar. Här hittar du läskande sommardrinkar för alla smaker och även alkoholfria alternativ. Varför inte testa Bubbelsangria eller Rabarber Margarita?