Sommarwhoopies

cirka 50 stycken
Sommarwhoopies
Betyg: (1st)

Ingredienser

  • 100 g rumsvarmt smör eller margarin
  • 1 1/2 dl Dansukker Strösocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 1 ägg
  • 1 dl crème fraiche

Fyllning

  • 60 g rumsvarmt smör eller margarin
  • 3 dl Dansukker Florsocker
  • 150 g Philadelphia cheese naturell
  • 1 1/2 dl bär t ex hallon eller blåbär

Vispa smör och socker smidigt. Tillsätt de torra ingredienserna. Rör i ägg och crème fraiche och rör tills det är en slät smet. Lägg smeten i en spritspåse och spritsa ut klickar, stora som en femkrona, på plåtar med bakplåtspapper. Har du ingen sprits kan du använda en sked och klicka ut kakorna. Grädda mitt i ugnen i 175 °C i cirka 8 minuter. Se till så att kakorna inte bränns i kanterna. Låt svalna på galler.

Blanda samman ingredienserna till fyllningen och fördela denna på hälften av kakorna. Lägg resten av kakorna ovanpå fyllningen. Kakorna bör ätas nygjorda.

Vaniljsockret i kakorna kan ersättas av 1 tsk mald kanel eller 1 tsk kardemumma eller
2 msk kakao eller 75 g riven mandelmassa eller 1-2 tsk rivet citron- eller limeskal eller 50 g finhackad choklad.

Bärfyllningen kan ersättas av chokladfyllning. Byt ut bären mot 3/4 dl Nutella,
2 msk likör t ex Xante och 3 msk kakao.

Receptet är framtaget av

Dansukker