Somrig cheesecake med citron och plommon

Somrig cheesecake med smak av citron och plommonkompott. En riktigt god cheesecake med gömd plommonkompott och smakrik digestivebotten! Smaka och njut!

10 bitar

ca 1,5 tim + 4 tim frystid

Betyg (40 st)

Ingredienser

Botten
8 st digestivekex
40 g smör
1/2 dl hel bovete

Plommonkompott
200 g plommon
1/2 dl vitt vin
1 dl Dansukker Gelésocker Multi
2 msk Dansukker Glykossirap

Citroncheesecake
3 äggulor
2 dl Dansukker Florsocker
2 msk Dansukker Glykossirap
1 msk citronsaft
skalet av 1/2 citron
300 g färskost
3 dl vispgrädde

Instruktioner

Mixa digestive, smält smöret och mixa ihop. Rosta bovete i en stekpanna någon minut och låt svalna. Blanda samman ingredienserna och tryck ner det som en botten i en rundel/löstagbar form, 18 cm i diameter. Ställ i frysen i 30 minuter.

Gör plommonkompotten. Koka alla ingredienser i en kastrull i ca 4 minuter. Mixa slät och låt svalna.

Häll nästan all kompott i en silikon/ löstagbar form, 14 cm i diameter. Häll resterande kompott i små runda silikonformar för dekoration. Ställ i frysen ca 1 timme.

Förbered cheesecaken. Vispa äggulor, florsocker och glykossirap poröst i en bunke. Tillsätt citronsaft och skal, färskost och vispa blandningen slät. Vispa grädden i en separat skål och vänd ner i blandningen.

Ta ut botten och kompotten ur frysen. Lägg botten i mitten av en rundel/löstagbar form, 20 cm i diameter, gärna med plastfilm runt, så den blir hög nog. Lägg på kompotten på botten.

Häll över nästan all citroncheesecake och bred ytan slät. Häll resterande cheesecake i små runda silikonformar för dekoration. Ställ i frysen i ca 4 timmar.

Ta bort formen och plastfilmen och dekorera citroncheesecaken med kompott, cheesecake och färska bär. Servera efter 15-20 minuter i rumstemperatur.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Himmelska hallon

Våra himmelska hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.