Somrig cheesecake med citron och plommon - Recept

Somrig cheesecake med citron och plommon

10 bitar ca 1,5 tim + 4 tim frystid
Somrig cheesecake med smak av citron och plommonkompott. En riktigt god cheesecake med gömd plommonkompott och smakrik digestivebotten! Smaka och njut!
Somrig cheesecake med citron och plommon
Betyg (39st)

Ingredienser

    Botten

    • 8 st digestivekex
    • 40 g smör
    • 1/2 dl hel bovete

    Plommonkompott

    • 200 g plommon
    • 1/2 dl vitt vin
    • 1 dl Dansukker Gelésocker Multi
    • 2 msk Dansukker Glykossirap

    Citroncheesecake

    • 3 äggulor
    • 2 dl Dansukker Florsocker
    • 2 msk Dansukker Glykossirap
    • 1 msk citronsaft
    • skalet av 1/2 citron
    • 300 g färskost
    • 3 dl vispgrädde

    Mixa digestive, smält smöret och mixa ihop. Rosta bovete i en stekpanna någon minut och låt svalna. Blanda samman ingredienserna och tryck ner det som en botten i en rundel/löstagbar form, 18 cm i diameter. Ställ i frysen i 30 minuter.

    Gör plommonkompotten. Koka alla ingredienser i en kastrull i ca 4 minuter. Mixa slät och låt svalna.

    Häll nästan all kompott i en silikon/ löstagbar form, 14 cm i diameter. Häll resterande kompott i små runda silikonformar för dekoration. Ställ i frysen ca 1 timme.

    Förbered cheesecaken. Vispa äggulor, florsocker och glykossirap poröst i en bunke. Tillsätt citronsaft och skal, färskost och vispa blandningen slät. Vispa grädden i en separat skål och vänd ner i blandningen.

    Ta ut botten och kompotten ur frysen. Lägg botten i mitten av en rundel/löstagbar form, 20 cm i diameter, gärna med plastfilm runt, så den blir hög nog. Lägg på kompotten på botten.

    Häll över nästan all citroncheesecake och bred ytan slät. Häll resterande cheesecake i små runda silikonformar för dekoration. Ställ i frysen i ca 4 timmar.

    Ta bort formen och plastfilmen och dekorera citroncheesecaken med kompott, cheesecake och färska bär. Servera efter 15-20 minuter i rumstemperatur.

    Receptet är framtaget av

    Dansukker

    ;