Ingredienser
Botten
8 st digestivekex
40 g smör
1/2 dl hel bovete
Plommonkompott
200 g plommon
1/2 dl vitt vin
1 dl Dansukker Gelésocker Multi
2 msk Dansukker Glykossirap
Citroncheesecake
3 äggulor
2 dl Dansukker Florsocker
2 msk Dansukker Glykossirap
1 msk citronsaft
skalet av 1/2 citron
300 g färskost
3 dl vispgrädde
Instruktioner
Mixa digestive, smält smöret och mixa ihop. Rosta bovete i en stekpanna någon minut och låt svalna. Blanda samman ingredienserna och tryck ner det som en botten i en rundel/löstagbar form, 18 cm i diameter. Ställ i frysen i 30 minuter.
Gör plommonkompotten. Koka alla ingredienser i en kastrull i ca 4 minuter. Mixa slät och låt svalna.
Häll nästan all kompott i en silikon/ löstagbar form, 14 cm i diameter. Häll resterande kompott i små runda silikonformar för dekoration. Ställ i frysen ca 1 timme.
Förbered cheesecaken. Vispa äggulor, florsocker och glykossirap poröst i en bunke. Tillsätt citronsaft och skal, färskost och vispa blandningen slät. Vispa grädden i en separat skål och vänd ner i blandningen.
Ta ut botten och kompotten ur frysen. Lägg botten i mitten av en rundel/löstagbar form, 20 cm i diameter, gärna med plastfilm runt, så den blir hög nog. Lägg på kompotten på botten.
Häll över nästan all citroncheesecake och bred ytan slät. Häll resterande cheesecake i små runda silikonformar för dekoration. Ställ i frysen i ca 4 timmar.
Ta bort formen och plastfilmen och dekorera citroncheesecaken med kompott, cheesecake och färska bär. Servera efter 15-20 minuter i rumstemperatur.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Halloween
Låt barnen klä ut sig, klä upp dig själv, och överraska med läskigt mumsiga godsaker.
Baka med äpple och päron
Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter. Smakrik Pärongalette med chèvre och saftiga äppelmunkar är några av de goda recept som vi har samlat här.
Värmer gott när det är kallt
Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.
Festliga drinkar
Upptäck våra läckra recept på festliga drinkar och hitta en favorit för varje smak och tillfälle. Med Svensk Vit Sirap går det snabbt och enkelt att blanda goda drinkar – helt utan att koka sockerlag.
Fira Kladdkakans dag 7 november!
Kladdkakan kan varieras med smaker som hasselnöt, kokos och chili och den kan även göras helt glutenfri. Servera med grädde eller glass och gärna några färgglada bär!
Gör livet mustigare med Muscovado!
Upptäck skillnaden med Muscovadorörsocker du också! Sockret är fuktigt, finkornigt och har en unikt mustig och fyllig smakton. Ljus muscovado påminner om ljuvlig smörkola och den mörka har en fin ton av lakrits. Går utmärkt att använda i all sorts bakning, matlagning och i dryck. Bara att prova och njuta!