Ingredienser
3 bananer
3 ägg
1 3/4 dl rapsolja
3 dl Dansukker Rörsocker Strö
4 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
3/4 tsk salt
1 tsk kanel
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
1 dl kokos
1 dl hackade valnötter
1 1/2 msk vallmofrön
Till formen
olja
kokos
Garnering
1 banan
kokos
vallmofrön
1/2 dl Dansukker Mörk Sirap
Instruktioner
Sätt ugnen på 180°C.
Mixa banan, ägg och olja, tillsätt socker.
Blanda ihop vetemjöl, bakpulver, salt, kanel, vaniljsocker och kokos i en bunke och vänd ner.
Hacka nötterna och häll ner i smeten. Tillsätt slutligen vallmofrön och rör smeten helt slät.
Smörj en brödform, ca 1,5 liter med rapsolja och strö över kokos. Häll i smeten.
Dela bananen på längden och lägg på toppen av kakan. Strö över lite kokos, vallmofrön och mörk sirap.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40-50 min. Börjar kakan få för mycket färg, lägg över foliepapper.
Ta ut banankakan och låt den svalna i formen 10 min. Vänd över kakan på ett galler, låt svalna helt.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär
Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting
Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider
Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass
Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan
I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter
När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.