Sött bananbröd

Släng inte dina övermogna bananer, baka bananbröd på dem istället! Vårt söta bananbröd är härligt gott tillsammans med kokos, hackade valnötter och vallmofrön. Skär upp och servera till eftermiddagskaffet.

ca 15 st.

1 tim, 20 min.

Betyg (58 st)

Ingredienser

3 bananer
3 ägg
1 3/4 dl rapsolja
3 dl Dansukker Rörsocker Strö
4 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
3/4 tsk salt
1 tsk kanel
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
1 dl kokos
1 dl hackade valnötter
1 1/2 msk vallmofrön

Till formen
olja
kokos

Garnering
1 banan
kokos
vallmofrön
1/2 dl Dansukker Mörk Sirap

Instruktioner

Sätt ugnen på 180°C.

Mixa banan, ägg och olja, tillsätt socker.

Blanda ihop vetemjöl, bakpulver, salt, kanel, vaniljsocker och kokos i en bunke och vänd ner.

Hacka nötterna och häll ner i smeten. Tillsätt slutligen vallmofrön och rör smeten helt slät.

Smörj en brödform, ca 1,5 liter med rapsolja och strö över kokos. Häll i smeten.

Dela bananen på längden och lägg på toppen av kakan. Strö över lite kokos, vallmofrön och mörk sirap.

Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40-50 min. Börjar kakan få för mycket färg, lägg över foliepapper.

Ta ut banankakan och låt den svalna i formen 10 min. Vänd över kakan på ett galler, låt svalna helt.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Päronkaka med rosmarin

Baka med äpple och päron

Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter.

Chutney

Chutney - kryddstark smaksättare

Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare.

Traditionell lingonsylt

Läckert med lingon

Visst är det läckert med lingon! Dessutom har bären många användningsområden. Vi använder lingonen bland annat i kakor, till sylt eller varför inte göra lingonsaft? Nedan hittar du våra syrliga lingonrecept.

Inlagda sommargrönsaker

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Plommonpaj

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Äppelmos

Älskade äpplen

En av de frukter som är sist ut på sommaren är äpplet – läckert, saftigt och gott. Det går att göra så mycket med det. Vi har både läckra bakrecept med färska äpplen och förslag på hur du kan njuta av dina äpplen längre, som saft, äppelmarmelad eller äpplegelé.