Sött bananbröd

Släng inte dina övermogna bananer, baka bananbröd på dem istället! Vårt söta bananbröd är härligt gott tillsammans med kokos, hackade valnötter och vallmofrön. Skär upp och servera till eftermiddagskaffet.

ca 15 st.

PT1H

1 tim, 20 min.

Betyg (60 st)

Sätt betyg

Ingredienser

3 bananer
3 ägg
1 3/4 dl rapsolja
3 dl Dansukker Rörsocker Strö
4 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
3/4 tsk salt
1 tsk kanel
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
1 dl kokos
1 dl hackade valnötter
1 1/2 msk vallmofrön

Till formen
olja
kokos

Garnering
1 banan
kokos
vallmofrön
1/2 dl Dansukker Mörk Sirap

Instruktioner

Sätt ugnen på 180°C.

Mixa banan, ägg och olja, tillsätt socker.

Blanda ihop vetemjöl, bakpulver, salt, kanel, vaniljsocker och kokos i en bunke och vänd ner.

Hacka nötterna och häll ner i smeten. Tillsätt slutligen vallmofrön och rör smeten helt slät.

Smörj en brödform, ca 1,5 liter med rapsolja och strö över kokos. Häll i smeten.

Dela bananen på längden och lägg på toppen av kakan. Strö över lite kokos, vallmofrön och mörk sirap.

Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40-50 min. Börjar kakan få för mycket färg, lägg över foliepapper.

Ta ut banankakan och låt den svalna i formen 10 min. Vänd över kakan på ett galler, låt svalna helt.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Vaniljrutor med vinbär

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset. En paj eller kaka fylld med fräscha, syrliga bär är perfekt för eftermiddagsfikan. Ta vara på sommarens bär och fira att det är semester!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Key lime pie med hallonswirl

Himmelska hallon

Hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter, och är nästan lika självklara för oss som jordgubbar. Hallon hittar vi i både trädgårdar och vilt i skogen. Använd dina hallon till allt från hemgjorda pajer till halloncurd.

Flädersangria

Sommardrinkar

Bjud någon du tycker om på en uppiggande drink med smak av sommar. Här hittar du läskande sommardrinkar för alla smaker och även alkoholfria alternativ. Varför inte testa Bubbelsangria eller Rabarber Margarita?