Ingredienser
Citronbisqvi
100 g mandelmassa
50 g äggvita
1/2 st citron, gärna obesprutad, riven
2 msk Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
Beredning
Rör mandelmassa, socker och citron till en jämn smet, tillsätt äggvita och rör till en homogen massa. Spritsa eller stryk ut rundlar lika stora som bottnarna och cirka 5 mm tjocka. Baka av i 160 °C tills gyllenbrun färg.
Instruktioner
Jordgubbsmousse
1/2 dl mjölk
1 dl grädde
1 dl jordgubbspuré
Kokas upp
160 g äggula (ca 8 ägggulor)
1,1 dl Dansukker Strösocker
3,5 st blötlagda gelatinblad
2,25 dl lättvispad grädde
Vispa äggulor och socker lätt, slå den varma massan över och blanda. Häll det sedan tillbaka i kastrullen och sjud till 82 grader. Tillsätt sedan de blötlagda gelatinbladen så att de smälter. Låt smeten svalna till 20 grader vänd då i den lätt vispade grädden.
Jordgubbskompott
125 g fint skurna jordgubbar
1 dl Dansukker Gelésocker Multi
Kokas samman till gelé vid ”monteringen”
Jordgubbsmaräng
100 g äggvita
1 tsk citronsaft
150 g Dansukker Strösocker
2 msk reducerad jordgubbspuré
Vispa samman allt, sätt i vattenbad under ständig ”rörning” till 65 grader - vispa sedan marängen till rumstemperatur. Kan förvaras i frys.
Montering
Använd en cylinder som har samma storlek som bottnarna, lägg en citronbiskvibotten i varje cylinder, fodra med overheadplast i varje ring, koka ihop jordgubbskompotten och lägg cirka 1 cm ovanpå, sätt in i frys så att det stelnar.
Fyll upp med jordgubbsmousse ovanpå kompotten hela vägen upp. Frys in, när moussen är frusen tag ut och ta bort bandet, toppa upp med maräng. Vill man förbereda innan går det bra att spritsa marängen på den frusna moussen och sedan förvara den i frysen till ett par timmar innan servering. Bränn av marängen strax innan.
Recept Marie Skogström
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Från buske till burk!
Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda sommargrönsaker
Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Safta i sommar
Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbär – skogens bästa bär
Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommonplock
Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärslyx
Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.