Ingredienser
Citronbisqvi
100 g mandelmassa
50 g äggvita
1/2 st citron, gärna obesprutad, riven
2 msk Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
Beredning
Rör mandelmassa, socker och citron till en jämn smet, tillsätt äggvita och rör till en homogen massa. Spritsa eller stryk ut rundlar lika stora som bottnarna och cirka 5 mm tjocka. Baka av i 160 °C tills gyllenbrun färg.
Instruktioner
Jordgubbsmousse
1/2 dl mjölk
1 dl grädde
1 dl jordgubbspuré
Kokas upp
160 g äggula (ca 8 ägggulor)
1,1 dl Dansukker Strösocker
3,5 st blötlagda gelatinblad
2,25 dl lättvispad grädde
Vispa äggulor och socker lätt, slå den varma massan över och blanda. Häll det sedan tillbaka i kastrullen och sjud till 82 grader. Tillsätt sedan de blötlagda gelatinbladen så att de smälter. Låt smeten svalna till 20 grader vänd då i den lätt vispade grädden.
Jordgubbskompott
125 g fint skurna jordgubbar
1 dl Dansukker Gelésocker Multi
Kokas samman till gelé vid ”monteringen”
Jordgubbsmaräng
100 g äggvita
1 tsk citronsaft
150 g Dansukker Strösocker
2 msk reducerad jordgubbspuré
Vispa samman allt, sätt i vattenbad under ständig ”rörning” till 65 grader - vispa sedan marängen till rumstemperatur. Kan förvaras i frys.
Montering
Använd en cylinder som har samma storlek som bottnarna, lägg en citronbiskvibotten i varje cylinder, fodra med overheadplast i varje ring, koka ihop jordgubbskompotten och lägg cirka 1 cm ovanpå, sätt in i frys så att det stelnar.
Fyll upp med jordgubbsmousse ovanpå kompotten hela vägen upp. Frys in, när moussen är frusen tag ut och ta bort bandet, toppa upp med maräng. Vill man förbereda innan går det bra att spritsa marängen på den frusna moussen och sedan förvara den i frysen till ett par timmar innan servering. Bränn av marängen strax innan.
Recept Marie Skogström
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Halloween
Låt barnen klä ut sig, klä upp dig själv, och överraska med läskigt mumsiga godsaker.

Baka med äpple och päron
Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter. Smakrik Pärongalette med chèvre och saftiga äppelmunkar är några av de goda recept som vi har samlat här.

Chutney - kryddstark smaksättare
Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare. Här har vi samlat våra bästa recept på chutneys som du kan använda i din matlagning.

Läckert med lingon
Visst är det läckert med lingon! Dessutom har bären många användningsområden. Vi använder lingonen bland annat i kakor, till sylt eller varför inte göra lingonsaft? Nedan hittar du våra syrliga lingonrecept.

Älskade äpplen
En av de frukter som är sist ut på sommaren är äpplet – läckert, saftigt och gott. Det går att göra så mycket med det. Vi har både läckra bakrecept med färska äpplen och förslag på hur du kan njuta av dina äpplen längre, som saft, äppelmarmelad eller äpplegelé.

Gör livet mustigare med Muscovado!
Upptäck skillnaden med Muscovadorörsocker du också! Sockret är fuktigt, finkornigt och har en unikt mustig och fyllig smakton. Ljus muscovado påminner om ljuvlig smörkola och den mörka har en fin ton av lakrits. Går utmärkt att använda i all sorts bakning, matlagning och i dryck. Bara att prova och njuta!