Ingredienser
Botten
750 g mandelmassa
375 g smör eller margarin
6 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
Fyllning
500 g färska eller frysta jordgubbar
1 dl vatten
2 dl Dansukker Gelésocker Multi
Garnering
1/2 liter vispgrädde
2 msk Dansukker Florsocker
3 liter färska jordgubbar
Instruktioner
Riv mandelmassan grovt. Tillsätt matfettet och vispa tills det är slätt. Tillsätt äggen och mjölet. Bred ut smeten i en långpanna med smörat bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 175 °C i cirka 25 minuter. Låt svalna. Dra av bakplåtspapperet och lägg kakan på serveringsfatet. Hacka jordgubbarna och blanda med vattnet och gelésockret och koka i en halv minut. Bred ut jordgubbsmoset på bottnen. Vispa grädden och florsockret till fast skum. Bred eller spritsa ut grädden ovanpå jordgubbsmoset. Garnera med jordgubbar.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Våffeldagen
Den 25 mars firar vi Våffeldagen. Och vad passar då bättre än att bjuda på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt.

Påskens godsaker
Här hittar du både bakverk, godis och desserter för en riktigt glad påskhelg.

Pannkakor
Barn älskar pannkakor. Och det gör vuxna med. Pannkakor är perfekta som mellanmål, utflyktsmat, brunch eller efterrätt – och så är de lätta att variera med olika goda tillbehör.

Citrusmarmelader
Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig.

Värmer gott när det är kallt
Varma drycker är bra under alla årstider i vårt lynniga, nordiska klimat. Men framförallt uppskattas de att värma sig med på vintern efter en tur i skidbacken.

Se till att du har svenskt socker i påsen.
När du väljer vårt svenska strösocker bidrar du till att stötta skånska sockerbetsodlare samtidigt som Sveriges inhemska produktion av livsmedel bevaras och stärks. Något som är viktigare än någonsin just nu. Läs varför här.