Studenttårta i långpanna

cirka 25 bitar

Betyg (35 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Botten
750 g mandelmassa
375 g smör eller margarin
6 ägg
1 1/2 dl vetemjöl

Fyllning
500 g färska eller frysta jordgubbar
1 dl vatten
2 dl Dansukker Gelésocker Multi

Garnering
1/2 liter vispgrädde
2 msk Dansukker Florsocker
3 liter färska jordgubbar

Instruktioner

Riv mandelmassan grovt. Tillsätt matfettet och vispa tills det är slätt. Tillsätt äggen och mjölet. Bred ut smeten i en långpanna med smörat bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 175 °C i cirka 25 minuter. Låt svalna. Dra av bakplåtspapperet och lägg kakan på serveringsfatet. Hacka jordgubbarna och blanda med vattnet och gelésockret och koka i en halv minut. Bred ut jordgubbsmoset på bottnen. Vispa grädden och florsockret till fast skum. Bred eller spritsa ut grädden ovanpå jordgubbsmoset. Garnera med jordgubbar.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda gurkor

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommongalette med mandelspån

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärscobbler i portionsformar

Björnbärslyx

Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.