Studenttårta i långpanna

cirka 25 bitar
Studenttårta i långpanna
Betyg: (10st)

Ingredienser

    Botten

    • 750 g mandelmassa
    • 375 g smör eller margarin
    • 6 ägg
    • 1 1/2 dl vetemjöl

    Fyllning

    • 500 g färska eller frysta jordgubbar
    • 1 dl vatten
    • 2 dl Dansukker Gelésocker Multi

    Garnering

    • 1/2 liter vispgrädde
    • 2 msk Dansukker Florsocker
    • 3 liter färska jordgubbar

    Riv mandelmassan grovt. Tillsätt matfettet och vispa tills det är slätt. Tillsätt äggen och mjölet. Bred ut smeten i en långpanna med smörat bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 175 °C i cirka 25 minuter. Låt svalna. Dra av bakplåtspapperet och lägg kakan på serveringsfatet. Hacka jordgubbarna och blanda med vattnet och gelésockret och koka i en halv minut. Bred ut jordgubbsmoset på bottnen. Vispa grädden och florsockret till fast skum. Bred eller spritsa ut grädden ovanpå jordgubbsmoset. Garnera med jordgubbar.

    Receptet är framtaget av

    Dansukker