Sura hallonremmar

Sura hallonremmar

cirka 15 stycken
Det är lyxigast att göra sitt eget godis. Gör dessa sura hallonremmar och njut av syrligheten tillsammans med sötman från sockret du vänder remmarna i.
Sura hallonremmar
Betyg (760st)

Ingredienser

  • 200 g hallon, frysta
  • 10 gelatinblad
  • 1 1/2 dl Dansukker Strösocker
  • 1/2 dl Dansukker Glykossirap
  • 1/2 tsk citronsyra

Garnering

  • 1 1/2 dl Dansukker Strösocker
  • 1 krm citronsyra
  • Skal från 1 lime, gärna obesprutad

Klä en plåt med ett inoljat bakplåtspapper.

Tina hallonen och passera dem genom en finmaskig sil så att du endast har 1 dl saft kvar.

Lägg gelatinbladen i kallt vatten, ställ åt sidan.

Koka upp hallonsaften, strösocker och glykossirap i en kastrull på hög värme. Låt koka ca 6 minuter, mät temperaturen till 107 grader och ta av kastrullen från värmen.

Krama vattnet ur gelatinbladen och rör ner dem i den varma hallonblandningen. Tillsätt citronsyra och rör om.

Bred ut smeten tunt på plåten med hjälp av en palett. Låt stelna i rumstemperatur minst ett dygn, hallonplattan ska vara helt torr.

Blanda strösocker, citronsyra och limeskal.
Skär massan i cirka 2 cm breda remmar med en vass kniv och vänd i sockerblandningen.

Förvara torrt och i rumstemperatur.

Tips. Är rummet torrt, förvara remmarna i en burk utan lock. Är det hög luftfuktighet, förvara remmarna i en burk med lock.

Receptet är framtaget av

Dansukker

;