Sura hallonremmar

Det är lyxigast att göra sitt eget godis. Gör dessa sura hallonremmar och njut av syrligheten tillsammans med sötman från sockret du vänder remmarna i.

cirka 15 stycken

Betyg (1206 st)

Sätt betyg

Ingredienser

200 g hallon, frysta
10 gelatinblad
1 1/2 dl Dansukker Strösocker
1/2 dl Dansukker Glykossirap
1/2 tsk citronsyra

Garnering
1 1/2 dl Dansukker Strösocker
1 krm citronsyra
Skal från 1 lime, gärna obesprutad

Instruktioner

Klä en plåt med ett inoljat bakplåtspapper.

Tina hallon och passera dem genom en finmaskig sil så att du endast har 1 dl saft kvar.

Lägg gelatinbladen i kallt vatten, ställ åt sidan.

Koka upp hallonsaften, strösocker och glykossirap i en kastrull på hög värme. Låt koka ca 6 minuter, mät temperaturen till 107 grader och ta av kastrullen från värmen.

Krama vattnet ur gelatinbladen och rör ner dem i den varma hallonblandningen. Tillsätt citronsyra och rör om.

Bred ut smeten tunt på plåten med hjälp av en palett. Låt stelna i rumstemperatur minst ett dygn, hallonplattan ska vara helt torr.

Blanda strösocker, citronsyra och limeskal.
Skär massan i cirka 2 cm breda remmar med en vass kniv och vänd i sockerblandningen.

Förvara torrt och i rumstemperatur.

Tips. Är rummet torrt, förvara remmarna i en burk utan lock. Är det hög luftfuktighet, förvara remmarna i en burk med lock.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Vaniljrutor med vinbär

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset. En paj eller kaka fylld med fräscha, syrliga bär är perfekt för eftermiddagsfikan. Ta vara på sommarens bär och fira att det är semester!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Key lime pie med hallonswirl

Himmelska hallon

Hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter, och är nästan lika självklara för oss som jordgubbar. Hallon hittar vi i både trädgårdar och vilt i skogen. Använd dina hallon till allt från hemgjorda pajer till halloncurd.

Flädersangria

Sommardrinkar

Bjud någon du tycker om på en uppiggande drink med smak av sommar. Här hittar du läskande sommardrinkar för alla smaker och även alkoholfria alternativ. Varför inte testa Bubbelsangria eller Rabarber Margarita?