Ingredienser
200 g hallon, frysta
10 gelatinblad
1 1/2 dl Dansukker Strösocker
1/2 dl Dansukker Glykossirap
1/2 tsk citronsyra
Garnering
1 1/2 dl Dansukker Strösocker
1 krm citronsyra
Skal från 1 lime, gärna obesprutad
Instruktioner
Klä en plåt med ett inoljat bakplåtspapper.
Tina hallon och passera dem genom en finmaskig sil så att du endast har 1 dl saft kvar.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten, ställ åt sidan.
Koka upp hallonsaften, strösocker och glykossirap i en kastrull på hög värme. Låt koka ca 6 minuter, mät temperaturen till 107 grader och ta av kastrullen från värmen.
Krama vattnet ur gelatinbladen och rör ner dem i den varma hallonblandningen. Tillsätt citronsyra och rör om.
Bred ut smeten tunt på plåten med hjälp av en palett. Låt stelna i rumstemperatur minst ett dygn, hallonplattan ska vara helt torr.
Blanda strösocker, citronsyra och limeskal.
Skär massan i cirka 2 cm breda remmar med en vass kniv och vänd i sockerblandningen.
Förvara torrt och i rumstemperatur.
Tips. Är rummet torrt, förvara remmarna i en burk utan lock. Är det hög luftfuktighet, förvara remmarna i en burk med lock.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Från buske till burk!
Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda sommargrönsaker
Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Safta i sommar
Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbär – skogens bästa bär
Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommonplock
Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärslyx
Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.