Sura hallonremmar

cirka 15 stycken
Sura hallonremmar
Betyg: (418 st)

Ingredienser

  • 200 g hallon, frysta
  • 10 gelatinblad
  • 1 1/2 dl Dansukker Strösocker
  • 1/2 dl Dansukker Glykossirap
  • 1/2 tsk citronsyra

Garnering

  • 1 1/2 dl Dansukker Strösocker
  • 1 krm citronsyra
  • Skal från 1 lime, gärna obesprutad

Klä en plåt med ett inoljat bakplåtspapper.

Tina hallonen och passera dem genom en finmaskig sil så att du endast har 1 dl saft kvar.

Lägg gelatinbladen i kallt vatten, ställ åt sidan.

Koka upp hallonsaften, strösocker och glykossirap i en kastrull på hög värme. Låt koka ca 6 minuter, mät temperaturen till 107 grader och ta av kastrullen från värmen.

Krama vattnet ur gelatinbladen och rör ner dem i den varma hallonblandningen. Tillsätt citronsyra och rör om.

Bred ut smeten tunt på plåten med hjälp av en palett. Låt stelna i rumstemperatur några timmar, gärna ett dygn.

Blanda strösocker, citronsyra och limeskal.
Skär massan i cirka 2 cm breda remmar med en vass kniv och vänd i sockerblandningen.

Förvara remmarna i en stor burk utan lock i rumstemperatur.

Receptet är framtaget av

Dansukker