Ingredienser
200 g hallon, frysta
10 gelatinblad
1 1/2 dl Dansukker Strösocker
1/2 dl Dansukker Glykossirap
1/2 tsk citronsyra
Garnering
1 1/2 dl Dansukker Strösocker
1 krm citronsyra
Skal från 1 lime, gärna obesprutad
Instruktioner
Klä en plåt med ett inoljat bakplåtspapper.
Tina hallon och passera dem genom en finmaskig sil så att du endast har 1 dl saft kvar.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten, ställ åt sidan.
Koka upp hallonsaften, strösocker och glykossirap i en kastrull på hög värme. Låt koka ca 6 minuter, mät temperaturen till 107 grader och ta av kastrullen från värmen.
Krama vattnet ur gelatinbladen och rör ner dem i den varma hallonblandningen. Tillsätt citronsyra och rör om.
Bred ut smeten tunt på plåten med hjälp av en palett. Låt stelna i rumstemperatur minst ett dygn, hallonplattan ska vara helt torr.
Blanda strösocker, citronsyra och limeskal.
Skär massan i cirka 2 cm breda remmar med en vass kniv och vänd i sockerblandningen.
Förvara torrt och i rumstemperatur.
Tips. Är rummet torrt, förvara remmarna i en burk utan lock. Är det hög luftfuktighet, förvara remmarna i en burk med lock.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Halloween
Låt barnen klä ut sig, klä upp dig själv, och överraska med läskigt mumsiga godsaker.
Baka med äpple och päron
Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter. Smakrik Pärongalette med chèvre och saftiga äppelmunkar är några av de goda recept som vi har samlat här.
Värmer gott när det är kallt
Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.
Festliga drinkar
Upptäck våra läckra recept på festliga drinkar och hitta en favorit för varje smak och tillfälle. Med Svensk Vit Sirap går det snabbt och enkelt att blanda goda drinkar – helt utan att koka sockerlag.
Älskade äpplen
En av de frukter som är sist ut på sommaren är äpplet – läckert, saftigt och gott. Det går att göra så mycket med det. Vi har både läckra bakrecept med färska äpplen och förslag på hur du kan njuta av dina äpplen längre, som saft, äppelmarmelad eller äpplegelé.
Gör livet mustigare med Muscovado!
Upptäck skillnaden med Muscovadorörsocker du också! Sockret är fuktigt, finkornigt och har en unikt mustig och fyllig smakton. Ljus muscovado påminner om ljuvlig smörkola och den mörka har en fin ton av lakrits. Går utmärkt att använda i all sorts bakning, matlagning och i dryck. Bara att prova och njuta!