Surtantens morotsmarmelad

Morot är en riktigt god rotfrukt att koka marmelad på, gärna ihop med citrusfrukter som bryter mot sötman och går i linje med den härliga, orangea färgen. Syltsockret gör att marmeladen får en fast och fin konsistens som passar bra på frukostmackan.

Betyg (18 st)

Ingredienser

500 g skalad morot 
300 g vatten
400 g syltsocker
0,5 dl citronsaft
0,5 medelstor apelsin (saft + zest)

Instruktioner

Riv moroten på den grova sidan på rivjärnet. Koka upp vattnet i en kastrull och tillsätt moroten, låt koka ca 5 min tills moroten mjuknar något. 

Häll citron- och apelsinsaften i grytan och tillsätt syltsockret under omrörning. Koka marmeladen ca 5 min och rör sedan ner apelsinzesten. Koka ytterligare en minut och ös upp marmeladen i varma, rena burkar. 

Skruva på locket ordentligt och ställ burken upp och ner, låt stå så i ca 10 min. Vänd burken rätt och förvara marmeladen mörkt och svalt.

Recept av Surtanten
Foto:
Manne Widlung

www.surtantens.se
Följ Surtanten på Instagram
Följ Surtanten på Facebook

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sprid kärlek på Alla Hjärtans Dag

Bjud på fika med något extra gott som är en fröjd såväl för ögat som för gommen. Och din Valentin blir garanterat glad.

Säsong för Semlor

Semlor, eller fastlagsbullar, finns i en rad olika varianter. Inspireras av våra recept och bjud på egna semlor.

Vinterutflykter

Fyll på med energi i sportlovsbacken. Här har vi samlat goda recept som passar perfekt till utflykten och kan enkelt packas i termosen och ryggsäcken.

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig.

Värmer gott när det är kallt

Varma drycker är bra under alla årstider i vårt lynniga, nordiska klimat. Men framförallt uppskattas de att värma sig med på vintern efter en tur i skidbacken.

Det enda svenska strösockret!

Nu har vi tagit fram en ny design på vårt Från Sverige-märkta strösocker. Allt för att göra det enklare för dig att välja svenskt!